MODA PREPORUKA

ČETVRTI DAN VANKUVERSKE NEDJELJE MODE: Od crnih do cvjetnih dezena

Foto: imaxtree.com

Od crne do romantičnih cvjetnih dezena, četvrtak je bio veče za pamćenje sa nizom kolekcija koje su se izdvojile.
LaSal koledž iz Vankuvera prikazao je kolekcije za proljeće-ljeto 2020 nekoliko dizajnera, a njihov rad pratio je prelijep vizual. Kreacije ,,Underground Underdogsa”, ,,Aqua Eduarda”, ,,Rapture Razana”, ,,Misled Confusiona”, ,,Crasheda” i ,,Gravityja” odražavale su ličnost dizajnera.

This slideshow requires JavaScript.

Najnovija kolekcija Elen Vajz, pod nazivom ,,Color, Music and Light”, publiku je uvela u utopijski barokni raj. Bio je to savršen spoj romantike i ženstvenosti.

This slideshow requires JavaScript.

Crpeći inspiraciju iz životnih iskustava, nekadašnja manekenka, a sada studentkinja dizajna Artemizija Hvang prikazala je kolekciju punu tame i drame. Sa fokusom na teksturu i strukovni dizajn, kolekcija Artemizije za proljeće-ljeto 2020 bila je sačinjena skoro u cjelosti od crnih komada, osim rubin crvene haljine koja je bila centralni dio.

This slideshow requires JavaScript.

Manekenka obučena u dugi metalik kaput otvorila je reviju Sejita Aresa. Nepredvidivost dizajna zaokupila je pažnju gledalaca dok su se na pisti smjenjivaie metalno ružičaste i srebrne sa plavim odjevnim kombinacijama.

This slideshow requires JavaScript.

Sirova, krhka, iskrena i lijepa samo su neke od riječi kojima se može opisati kolekcija Dajane Rikasari pod nazivom ,,J’Aime l’Autisme” (Volim autizam). Sin Rikasari je autističan i njena kolekcija reflektuje kako ona interpretira da se autistične osobe osjećaju – koliko su krhka njihova osjećanja, pa opet kako su oni neki od najradosnijih ljudi koje ćete sresti, tako da, skoro da su podsjećali na superheroje na pisti.

This slideshow requires JavaScript.

Bugarska dizajnerka Femka prikazala je kolekciju za proljeće-ljeto 2020, inspirisanu slobodom. Tako su lanene tkanine u crnoj i bijeloj nijansi bile ogrnute preko ramena modela od kojih je svaki nosio ,,gladijatorke”.

This slideshow requires JavaScript.

Dizajnerka iz Frankfurta Lea Švajnfurt sa svojim brendom ,,Not_a_studio” postavlja izazov pred modnu industriju tako što spaja održive vrijednosti sa savremenom vizijom. Kolekcijom je Švajnfurt prikazala kreativnost i individualan izražaj sa komadima koji su primjenjivi na svaki pol i veličinu.

This slideshow requires JavaScript.

Ljubav je univerzalna, poruka je ,,Golden Skyyja” za proljeće-ljeto 2020. Futurističkim dizajnom posjetioce je ,,odvela” na drugu planetu, a na kraju maneken je izašao sa natpisom ,,love wins” (ljubav pobjeđuje) i podijelio ruže gostima.

This slideshow requires JavaScript.

,,Chido” je osnovala dizajnerka Čido Dimaro sa namjerom da podijeli priču o svojim korijenima iz Zimbabvea i sa Novog Zelanda (chido znači ljubav, žudnja i želja). Predstavila je kreacije za plažu i odmor za proljeće-ljeto 2020, napravljene od ekoloških materijala.

This slideshow requires JavaScript.

Mirijam Alden u sklopu svog brenda ,,Brunette the Label”, a u saradnji sa ,,Juicy Couturom”, prikazala je kolekciju sa porukom za sve ,,kul” djevojke. Na majicama je pisalo ,,Brunette”, ,,Blonde”, a najviše je bilo onih sa ,,Babe”, jer Alden ima za cilj da riječ ,,babe” pretvori u nešto pozitivno, pokazujući ljubav prema sebi i šireći dobrotu.

This slideshow requires JavaScript.

Kolekcija latinoameričke dizajnerke Marije Venturini bila je suptilna oda ženi. Inspiraciju za ,,The Soft Whisper” crpila je iz prirode, a u centru je bila ruža u cvatu.

This slideshow requires JavaScript.

O Vankuverskoj nedjelji mode
Vankuverska nedjelja mode jedan je od modnih događaja koji se najbrže razvijaju u svijetu mode i jedini te vrste koji se neprekidno trudi da okupi i prikaže kolekcije međunarodno nagrađivanih dizajnera iz 25 svjetskih modnih centara. Već 33 sezone Vankuverska nedjelja mode slavi multikulturalnost i mlade dizajnere. Kroz međunarodnu medijsku pokrivenost i povezanost sa kupcima, Vankuverska nedjelja mode obezbjeđuje promociju dizajnerima na putu ka uspjehu.
Više informacija na www.vanfashionweek.com.
Podsjećamo, MNE magazin je jedini medijski partner Vankuverske nedjelje mode za Jugoistočnu Evropu.
Instagram: @vanfashionweek
Twitter: @vanfashionweek
Facebook: Vancouver Fashion Week

Foto: imaxtree.com