ART PREPORUKA

“POBJEDA” POKLONILA KONCERT PODGORICI: KIC pop hor nastupio na Trgu nezavisnosti

U susret jubileju – 75 godina postojanja, ,”Pobjeda” je sinoć organizovala koncert KIC pop hora na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Koncert je počeo u 20 časova, a publika je uživala u popularnim partizanskim i antifašističkim pjesmama poput: “Teče Tara”, “Oj, đevojko drugarice”, “Bilećanka”, “Crveni makovi”, “Kraj Sutjeske hladne vode” koje je KIC pop hor izveo pod dirigentskom palicom Saše Barjaktarovića, i uz soliste hora Jovana Vukovića, Tamaru Pavićević, Vesnu Kraljević i Dubravku Živković.

Posjetioci su u sklopu koncerta, mogli besplatno da degustiraju vino kompanije Plantaže.

Uz KIC pop hor nastupili su i orkestar Počasne garde Vojske Crne Gore, folklorni ansambl KIC-a “Budo Tomović”, dječji hor Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”, i balerine plesnog studija “Allegre” i baletske škole “Vasa Pavić”.

Direktor tog dnevnog lista, Draško Đuranović, je istakao da je Pobjedi zadovoljstvo što poklanja revolucionarne pjesme u godini tako velikog jubileja.

-Mislim da je najbolja ideja da se mladi ljudi, uz staru “Pobjedu” podsjete onoga zbog čega Crna Gora danas postoji – zbog antifašizma i priče o slobodi. I ako to zaboravimo onda ćemo zaboraviti na Crnu Goru. Ova je ideja imantentna Crnoj Gori, te sa zadovoljstvom “Pobjeda” večeras poklanja koncert – naveo je Đuranović.

On je podsjetio kako je koncert, u stvari, samo jedna u nizu manifestacija koju ovaj drugi najstariji dnevni list na Balkanu organizuje u tekućoj godini – Nikšićani su, uoči Dana nezavisnosti, na Trgu Slobode imali priliku da čuju ansambl JU “Zahumlje”, dok je KIC pop hor nastupao na Cetinju za Dan državnosti.

Osim koncerata, “Pobjeda” je u gradovima u kojima je izdavan ovaj list, Nikšiću i Cetinju poklonila botaničke bašte sa po 75 sadnica.

-Za nekoliko dana ćemo, takođe, Gimnaziji “Slobodan Škerović’ pokloniti 75 sadnica, a svečana akademija će biti 24. oktobra, upravo na dan kada je prvi broj “Pobjede” izašao u Crnogorskom narodnom pozorištu – poručio je Đuranović.

Mn.M.

 

kud duga