MODA SLAJDER

GP CONTOUR FASHION CONNECTION: Puna sala emocija na reviji ,,Ilić Atelier-a”

Dvadeset četvrto izdanje modnog događaja ,,GP Contour Fashion Connection”, u organizaciji agencije ,,Mondaine models”, otvoreno je sinoć kolekcijom  Lazara i Kristine Ilić u sklopu modne kuće ,,Ilić Atelier”.
Bila je to noć puna emocija i niko iz Kristalne dvorane hotela ,,Hilton” u Podgorici nije izašao ravnodušan.
,,GP Contour Fashion Connection”, u saradnji sa Fondacijom ,,Budi human”, u okviru kampanje ,,Superheroji”, zajedno sa Lazarom i Kristinom Ilić obojila je ovo veče ljepotom i humanošću. Revija je počela tako što su svi gosti upisali broj 12 i poslali ga SMS-om na broj Fondacije 14543 za pomoć Adei Dervišagi u liječenju metodom presađivanja matičnih ćelija na privatnoj klinici u Turskoj. Dervišaga ima cerebralnu paralizu. Njoj je večeras  ispunjen san da se pojavi u ulozi manekenke. Uz veliki osmijeh, u prelijepoj pastelnoj haljini Lazara Ilića, slala je srca posjetiocima koji su je pozdravili aplauzom. Bio je to divan, dirljiv trenutak.
Nakon ovoga, revija je nastavljena u duhu ljepote, pa su tako, u sklopu predstavljanja novog brenda Lazara Ilića ,,Lazar Ilić Kids”, pistom prošetale djevojčice i prikazale modele 14 haljina. Male princeze su praćene aplauzom. Svaka je imala zanimljiv damski šešir ili tijaru na glavi, a za njih je Lazar Ilić pripremio i providnu okruglu torbicu. Sve su haljine rađene u pastelnoj i bijeloj boji sa puno ručnog rada i veza, bisera, perlica i cirkona. Bila je to replika haljina pravljenih za odrasle dame u sklopu brenda ,,Lazar IlIć Couture”. Publiku je oduševila na kraju i najmlađa manekenka Ema koja je sa majkom Jelenom Božović  bila u Ilićevoj kreaciji.

This slideshow requires JavaScript.

Nakon toga, prikazan je kratkometražni film o kolekciji.
Drugi dio obilježio je izlazak 32 modela na pistu u najnovijim kreacijama za odrasle ,,Lazar Ilić Cotoure” i ,,Hunt”. Ovu kolekciju posvetili su svojoj majci. Pastelne, zlatna, srebrna, bijela boja nizale su se na prelijepim haljinama i kombinezonima punim ručnog rada, veza, resa, bisera, perlica i cirkona. Predstavljene su i bijele vjenčanice. Haljine su bile duge i kratke, sa izrezima, asimetrične i simetrične, sa mašnama, pojasevima, a sve su pratile liniju tijela što je doprinosilo glamuru i seksepilu. 

Za kraj, posebnu emociju izazvala je crno-bijela fotografija Lazarovih i Kristininih roditelja na video-bimu. Aplauz, ovacije, emocije i suze obilježile su tako prvo veče 24. izdanja ,,GP Contour Fashion Connectiona”.
– Još sumiramo utiske. Mislim da je rano da pričamo kako se osjećamo, ali ono što definitivno znamo da smo veoma uzbuđeni i srećni – prenijela je utiske Kristina Ilić za MNE magazin nakon revije. Lazar Ilić se nadovezao, rekavši da su njegova osjećanja pomiješana.

This slideshow requires JavaScript.

– Nekako po aplauzu na kraju zaključite da li je to bilo dobro ili ne. Sudeći po ovom aplauzu, mi možda nikad nismo bolju stvar u životu odradili, tako da sam ja mnogo srećan i zahvalan, zato što sva ova priča na kraju, od ovoliko modela, nije bila uzaludna nego se prosto ljudima dopalo – kazao je Ilić za MNE magazin.
Osvrnuli smo se nakratko i na emocije zbog toga što je kolekcija posvećena majci.
– Naša majka je zaslužila ne ovu, nego još deset narednih kolekcija da joj posvećujemo. Ona je neko ko nas je učio svemu u životu, tu je bila za nas uvijek kao podrška…Tako da, ovo je malo što je naša majka zaslužila – istakao je Lazar Ilić za MNE magazin.

Jedna je majka, poručila je Kristina Ilić za naš portal.
– Neka to bude i naslov  ove naše priče – da je jedna majka, da je naša majka najposebnija – bila je poruka Lazara Ilića.
Jedna od organizatorki Danijela Mujović sumirala je utiske.
– Još sam pod utiscima, jakim emocijama zbog toga što je večeras moda pokazala da ima svoju svrhu na najbolji, najsnažniji način, onaj ljudski, humani. Mislim da je publika i dalje pod utiscima djevojčice koja je, u saradnji sa Fiondacijom ,,Budi human”, bila na sceni u predivnoj haljini Lazara Ilić koju je dobila na poklon. Uživala je na sceni i večeras joj je ispunjena velika želja da bude model- kazalaje  Mujović u razgovoru za MNE magazin.
Zatim su stigle i pohvale za kolekciju.

– Imali smo jednu fenomenalnu kolekciju, najličniju modnu priču do sada sa potpisom Lazara Ilića i njegove sestre Kristine. Vidjeli smo dječiju kolekciju, a zatim i profesionalne manekene u kolekcijama ,,Hunta” i ,,Lazar Ilić Couturea”, koja je posvećena, kao što ste mogli da vidite, njihovoj majci. Na današnji datum je  bila godišnjica braka majke i pokojnog oca Lazara i Kristine. Ona  je sjedjela  u publici, nije znala šta su joj priredili. 

Zbog toga ste i vidjeli onu fotografiju na kraju, crno-bijelu, njih dvoje na vjenčanju. Kažem, kako smo počeli sa suzama, tako smo nekako i završili. Dvije emocije, svaka na svoj način jaka. Ova posljednja pokazuje tu nestvarnu ljubav prema majci i svi mi koji gajimo istu prema svojoj, večeras smo sigurno pustili pokoju suzu. Njihova majka nije znala, gledala sam je kako će da reaguje i zaista je bila u pozitivnom šoku. Tako da, to je večeras ta priča, bilo je sadržajno, emotivno i nadasve kvalitetno kada je moda u pitanju. Zaista, ova kolekcija je, nadmašila sve ostale –  prenijela je utiske i emocije sa prve večeri Mujović za MNE magazin.Mujović je naglasila da su Lazar i Kristina Ilić jedni od rijetkih koji mnogo ulažu u svoju karijeru.

-Uopšte nije niti jednostavno niti jeftino raditi na sopstvenom danu i samostalnoj reviji kao što su to uradili njih dvoje, evo već drugi put na ,,Fashion Connection-u”. Em što uvijek konektuje humanost za svoju modnu priču, on itekako ulaže, vidjeli ste samo koliko je bilo modela na sceni. A, kada vidite onoliki broj profesionalnih manekenki, znajte da je taj neko izuzetno uložio u svoju karijeru i svoj rad – zaključila je Mujović razgovor za MNE magazin.
U okviru ove večeri, pod nazivom ,,Orbico Fashion Day”, promovisani su novi mirisi modne kuće ,,Bvlgari” za dame i muškarce.
Šminku je radila ekipa iz škole šminkanja Snežane Karović, za frizuru je bio zadužen tim Zorana Vukčevića, za fotografiju Đorđe Cmiljanić, a za scenu, svjetlo i zvuk kompanija ,,Takt” na čelu sa Peđom Milićem.
Večeras  u 19 i 30 je revija Nataše Pejović, slijede revije Anje Radulović, Sofije Milo i u 21 sat modne kuće Mona.

B.R.
Foto: B. Šekularac

 

(Više fotografija u foto galeriji)