MODA PREPORUKA

PODGORICA: Sjutra počinje GP Contour Fashion Connection

Dvadeset četvrto izdanje renomiranog modnog događaja ,,Gp Contour Fashion Connection”, u organizaciji agencije ,,Mondaine models”, počinje sjutra u 21 sat u Kristalnoj dvorani hotela ,,Hilton” u Podgorici.

Ovoga puta, zahvaljujući saradnji organizatora i fondacije ,,Budi human”, moda će biti u službi humanosti i prikupljanja sredstava za pomoć u liječenju oboljele djece u okviru kampanje pod nazivom ,,Superheroji”. Ovaj Fashion Connection će promovisati i nove očaravajuće mirisne note, ali će i podstaći na redovnu njegu lica i tijela.

Manifestaciju će u okviru ,,Orbico” dana otvoriti crnogorski modni duo Kristina i Lazar Ilić sa tri nove kolekcije koje će objediniti pod modnom kućom ,,Ilić Atelier”. Biće predstavljen novi brend za djecu ,,Lazar Ilić kids”, kao i kolekcije ,,Hunt by Lazar & Kristina Ilić” i ,,Lazar Ilić couture”. Zahvaljujući kompaniji ,,Orbico”, oficijelnom beauty partneru događaja, ova noć će mirisati na nove ,,Bvlgari” parfeme za nju i njega.

– Posebno se radujemo humanoj crti prve večeri Fashion Connection-a i jednoj vrlo ličnoj priči kojoj ćemo svjedočiti, sa posvetom i sjajnim gostima – kažu organizatori.

Drugi, ,,Davines fashion day” 11. oktobra u 19:30 sati, otvoriće Nataša Pejović kolekcijom od 17 modela za jesen-zimu 2019-20. Nakon tradicionalno blistave Nataše, pred crnogorskom publikom debitovaće modna dizajnerka i magistar slikarstva na Albertina Accademia delle Belle Arti u Torinu, Anja Radulović iz Podgorice.

U nastavku će uslijediti još jedna premijera. Naime, srpski top model Sofija Milošević prvi put na nekom modnom događaju predstaviće liniju večernjih haljina pod brendom ,,Sofi Milo”. Ova jesenja, čini se, nikad uzbudljivija Connection modna priča, nakon pola sata pauze i promjene publike, biće završena velikom revijom modne kuće ,,Mona” i prikazivanjem kolekcije za jesen-zimu 2019-20, koju potpisuju Ana Pavlović, Kristina Gajić, Ana Tara Radonjić i Marina Korać.

I druga noć imaće humanu crtu ali i svoju mirisnu notu, ovoga puta onu koja stiže iz bočice ,,Boss Scent Absolute” muškog i ženskog parfema. Moda će se obje večeri gledati kroz naočare optike ,,Provizion”, dok će sve frizure na pisti biti stilizovane kozmetikom za kosu ,,Davines”, tradicionalno, od strane tima Zorana Vukčevića iz Podgorice. Za šminku će prvog dana biti zadužena škola šminkanja Snežane Karović, drugog Ljubica Bulatović sa timom, fotografiju potpisuje Đorđe Cmiljanić, a scenu, svjetlo i zvuk kompanija ,,Takt” na čelu sa Peđom Milićem.

Na zaštitnoj fotografiji 24. Gp Contour Fashion Connectiona, koja je rad fotografa Dušana Milenkovića, nalazi se srpski model Tijana Bakaj u modelu iz nove ,,Monine” kolekcije.

Mn.M.