MAGAZIN PREPORUKA

NTO: Državni sekretar za turizam se sastao sa zvaničnicima i turističkom privredom Vojvodine na sajmu u Novom Sadu

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa diplomatskim predstavništvima Crne Gore u Srbiji, lokalnim turističkim organizacijama Budve, Tivta, Herceg Novog, Ulcinja i JP Skijališta Crne Gore predstavljaju turističku ponudu Crne Gore na 52. Međunarodnom sajmu turizma „Lorist“ koji se održavas od 3. do 5. oktobra u Novom Sadu.
Crnogorsku delegaciju predvodi državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović koji je održao sastanke sa sa predstavnicima Pokrajinske vlade Vojvodine, gradske uprave Novog Sada kao i turističkom privredom. Sastancima su prisustvovali generalni konzul Crne Gore u Srbiji Dragan Đurović i potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković. Dražavni sekretar se sastao i sa zamjenikom premijera Vlade Mađarske Žoltom Šemjenom.
U okviru Novosadskog sajma Davidović je govorio na 8. Dunavskom biznis forumu koji je jedan od najznačajnijih regionalnih skupova, posvećen implementaciji Dunavske strategije i uticaju biznisa na njen odgovoran i održiv razvoj.
Tokom sajma održan je tematski radni ručak sa predstavnicima turističkih agencija i medija među kojima su bili i RTS, Pink, Dnevnik, RTV Vojvodina i Radio Vojvodina, RTV Sremska, magazin Hedonist, Color Press Group i drugi.
U narednom periodu na ovom tržištu planira se intenzivna promocija zimske turističke sezone i ponude za novogodišnje praznike.
Centralne teme ovogodišnjeg sajma turizma u Novom Sadu su banjski, spa i wellness turizam. Očekuje se da će sajam posjetiti više od 30.000 posjetilaca, 450 firmi iz zemlje i i inostranstva, institucije i organizacija iz 20 zemalja i 700 predstavnika medija. Posebna tematska celina biće Gastro regioni – izložba hrane i pića i Gastro izazovi – međunarodna takmičenja u pripremanju i serviranju hrane.