DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Oprezna vožnja u zonama gdje su kolovozi mjestimično mokri

Na putevima van gradskih sredina saobraćaj je umjerenog intenziteta. U zonama gdje su kolovozi mjestimično mokri, savjetujemo opreznu vožnju. Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu i poštuju pravila saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.
Od danas, 5. oktobra do 9. oktobra, zbog izvođenja asfalterskih radova na magistralnom putu M-9, dionica Vilusi-Petrovići-Vraćenovići doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Na magistralnom putu M-6, dionica Trubjela-Vilusi, u toku su radovi na rekonstrukciji puta. Od 16. septembra do 31. decembra dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 9 do 12 i od 14 do 16 sati. Van ovih termina, saobraćaj se obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestu izvođenja radova.
Privremeno se, od 30. septembra do 31. oktobra, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Krstac-Ivanova Korita, dionica Međuvršje-Ivanova Korita, odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 h i od 15 do 17 sati.
Privremeno se od 18. septembra do 18. novembra, zbog izvođenja bušačko-minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta R-3, dionica Pljevlja-Metaljka, odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 h i od 13 do 15 sati.
Privremeno se od 25. septembra do 13. oktobra, zbog izvođenja asfalterskih radova na regionalnom putu R-20 Berane-Petnjica, lokalitet Polica, odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 14 sati.
Do 5. oktobra, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-13 Bioče-Mateševo, dionica Veruša-Han Garančića, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni i totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u periodu od 11 do 13 sati.
Do završetka, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Do 18. oktobra, u intervalu od 7 do 18 sati, na magistralnom putu M-18, Šćepan Polje-Plužine, lokalitet Brana HE Piva, zbog obavljanja radova na zaštiti brane, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.
Od 1. avgusta do završetka radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23, Cerovo-Rogami, dionica Rogami-Spuž, odobrava se postavljanje saobraćajne signalizacije u zoni izvođenja radova. Predviđeno je da radovi traju do 21. oktobra.