ART PREPORUKA

PREMIJERNO U BEOGRADU: ,,Bez dileme-antifašizam” KIC pop hora 19. oktobra u ,,Kombank dvorani”

Foto: Kombank dvorana

KIC pop hor iz Podgorice, regionalna muzička senzacija i pravo muzičko čudo, kako su ga prozvali mediji, premijerno će predstaviti beogradskoj publici projekat ,,Bez dileme-antifašizam” koji čine popularne partizanske i antifašistike pjesme, saopšteno je iz ,,Kombank dvorane”.

Koncert se organizuje povodom Dana oslobođenja Beograda, a biće održan u subotu, 19. oktobra, u beogradskoj ,,Kombank dvorani” sa početkom od 20h. Pokrovitelji koncerta su: Savez antifašista Srbije i Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, a organizatori – domaćin NVO ‘,,Reflektor teatar’’ iz Beograda i JU KIC ,Budo Tomović’’ i NVU Kutak iz Podgorice.

KIC pop hor će na premijernom predstavljanju publici u Beogradu, pod dirigentskom palicom Saše Barjaktarovića, izvesti popularne pjesme: ,,Po šumama i gorama”, ,,Teče Tara”, ,,Konjuh planinom”, ,Sa Ovčara i Kablara”, ,,Bilećanka”, ,,Crveni makovi”, ,,Ciao bella”, ,,Kaćuša”, ,,Ide Tito preko Romanije”, ,,Oj, đevojko drugarice”, ,,Mlada partizanka” i druge, uz vrhunske goste: Sergeja Ćetkovića, Branku Šćepanović, Đorđa Davida, Dragoljuba Đuričića, Bojana Marovića, Leontinu, Nikolinu Kovačević i druge, kao i dva beogradska dečja hora Dečjeg kulturnog centra Beograda i ,,Čarolija”.

Za projekat ,,Bez dileme – antifašizam’’ podgorički hor je nagrađen Poveljom Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore za posebne zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma u državi. Njegujući antifašistički duh i slaveći ponosnu slobodarsku tradiciju predaka, KIC POP HOR je projekat ,,Bez dileme – antifašizam’’, predstavio simbolično, 29. novembra 2017. na Dan Republike (nekadašnje SFRJ). Ovaj jedinstveni projekat nastao je kao inicijativa menadžerice hora Snežane Burzan, a realizovan je uz ansambal KIC pop hora, podršku NU ,,Kutak”, JU KIC-a “Budo Tomović” i Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore. Od tada do danas u partizanskim i antifašističkim pjesmama, uživala je publika u prepunim salama KIC-a ,,Budo Tomović”, ali i nekoliko hiljada posjetilaca na otvorenom ispred zgrade Parlamenta Crne Gore, na Trgu nezavisnosti nekoliko puta, kao i publika brojnim crnogorskim gradovima – Nikšiću, Tivtu, Baru, Kotoru, Risnu, Herceg Novom, Danilovgradu, nedavno i Prijepolju.

kud duga