DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Akcija sadnje putem aplikacije ,,Moje drvo”

Još jedna akcija sadnje izvedena je danas u Ulici Jelene Ćetković. Biljke za ovu akciju donirala je kompanija ,,13. jul-Plantaže” putem aplikacije ,,Moje drvo”, a simbolično je posađeno 13 odraslih sadnica. U akciji sadnje su pored ekipe ,,Zelenila” i volontera iz ,,Plantaža” učestvovali i učenici OŠ ,,Štampar Makarije”.
Ovom prilikom Izvršna direktorica ,,Zelenila” istakla je da joj je veliko zadovoljstvo što se sve veći broj društveno odgovornih kompanija odaziva akcijama sadnje.
– Od velike važnosti je podizanje svijesti građana o značaju zelenila u urbanim gradskim zonama i zahvaljujem se kompaniji ,,13. jul-Plantaže” koja je prepoznala značaj ove akcije i donirala biljke za sadnju još jednog drvoreda u Ulici Jelene Ćetković. Takođe, zahvalila bih se nastavnicama OŠ ,,Štampar Makarije” koje su zajedno sa učenicima učestvovale u sadnji – istakla je ona.
Učenici VI i VII razreda OŠ ,,Štampar Makarije” danas su čas biologije održali na otvorenom i pored praktičnog dijela, od svojih nastavnica Nikoline Đurović i Milke Mojašević naučili koja je uloga biljaka u ekosistemu i zašto je važno čuvati zelenilo, naročito u gradu.
– Gradska uprava s posebnim zadovoljstvom uključuje naše najmlađe sugrađane u zelene akcije, jer nam je cilj podizanje svijesti, prije svega mladih ljudi, o prirodi koja nas okružuje i značaju njenog očuvanja. Svjesni da se i pred sistemom vaspitanja i obrazovanja nalazi jedna velika odgovornost – da nove mlade naraštaje vaspitaju i obrazuju tako da vode računa o očuvanju životne okoline, za sebe, za svoju porodicu i za budućnost, danas smo uključili učenike JU OŠ ,,Štampar Makarije” i njihove nastavnike u akciju sadnje u sklopu projekta ,,Moje drvo”. Takođe, učenicima smo podijelili i cegere kako bi i najmlađi dali primjer svojim roditeljima da je ,,Kesa više previše”, što je slogan kampanje Glavnog grada za smanjenje upotrebe plastičnih kesa. Zahvaljujemo se učenicima, nastavnicima i društveno odgovornoj kompaniji ,,Plantaže” na još jednom predivnom drvoredu u kvartu kojem je to zaista bilo i neophodno – saopštila je zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić.
Kako je istakla PR kompanije 13. jul-Plantaže” Marija Gašević, ova firma pažljivo prati sva društvena dešavanja i odgovorno se odnosi prema svojoj zajednici i životnoj sredini.
– Stoga smo sa posebnim zadovoljstvom prihvatili da budemo dio ove akcije, i putem aplikacije ,,Moje drvo” doniramo 13 sadnica košćela koje smo danas, zajedno sa učenicima VII razreda OŠ ,,Štampar Makarije”,  posadili u Ulici Jelene Ćetković, u Bloku IX. Odgovoran odnos prema zajednici i životnoj sredini je važan dio poslovanja naše kompanije. Pored toga što proizvodimo vina kojima cijeli svijet vjeruje, uvijek se trudimo da damo puni doprinos zajednici u kojoj živimo. Samo odgovornim odnosom prema životnoj sredini možemo stvarati bolje i ljepše mjesto za život naše djece i za generacije koje dolaze. Kako prostor može da odigra veoma važnu ulogu u razvoju djece i mladih, drago nam je da smo današnjom sadnjom dali doprinos na stvaranju ljepšeg ambijenta za odrastanje naše djece – istakla je Marija Gašević ,PR kompanije ,,13. jul-Plantaže”.
Ovo je još jedan primjer kako se zajedničkim snagama može uraditi više i bolje, a grad učiniti ljepšim mjestom za život svih nas.