MODA SLAJDER

PODGORICA: Lazar i Kristina Ilić najavili modnu bajku za 10. oktobar

Modna bajka Lazara i Kristine Ilić biće priređena 10. oktobra u 21 sat u Kristalnoj dvorani hotela ,,Hilton” u Podgorici, u sklopu manifestacije ,,Fashion Connection”.
Pet prelijepih modela, četiri za odrasle i jedan za djevojčice, novinari i gosti su bili u prilici da vide večeras na konferenciji za novinare u kafeu ,,100 manira” u Podgorici.
Ovo je, kako je rekla Kristina Ilić, na početku pressa, priča o neprolaznoj ženskoj ljepoti i romantici ,,koja je sastavni dio, kako svakog od nas, tako mode i generalno, bračne zajednice.”

– Nadam se da ćemo te večeri, makar djelićem, dotaći srca svih vas i stvoriti trenutak koji se pamti. Ovo je priča, prije svega uspomena, kojom ćemo kroz prezentaciju 50-ak modela, evocirati dio prošlosti. Posvećena je nama mnogo važnoj osobi čije ime nećemo otkrivati. Ostaćemo intrigantni do 10. oktobra, tako da ćete uoči same revije čuti kakav je naziv naše kolekcije – kazala je Kristina Ilić.
Dodala je da su eksperimentisali na temu vjenčanja, a koloritno, ,,igrali” su se najviše sa pastelnim tonovima, pored bijele, zlatne i srebrne boje.
– Krojevi su uglavnom klasični, ali kod nas, u suštini, ništa nije klasika. Sve će to biti ,,upakovano” u jednu modernu ženu sa duhom tradicije – rekla je Kristina Ilić.
Lazar je objasnio po čemu se ova revija razlikuje od ostalih koje su do sada imali.
– Ovoga puta nećemo nastupati pod odvojenim imenima, već kao ,,Ilić Atelier”. Predstavićemo novu kolekciju modnog brenda ,,Lazar Ilić Couture” i novu kolekciju modnog brenda ,,Hunt by Kristina i Lazar”. Veče će biti otvoreno dječjom kolekcijom, to je novina u našem ateljeu. Kolekcija je rađena po uzoru na to kako izgledaju haljine za ženu, samo prilagođene tim godinama, zapravo to je replika haljina koje sam ja uradio za svoju ,,Lazar Ilić Couture”. Korišćeni su isti materijali. Što se tiče dječje kolekcije, sva je rađena od ručno vezenih materijala sa perlicama, biserima, cirkončićima  – istakao je Lazar Ilić.

Publika će 10. oktobra vidjeti 15 modela brenda ,,Hunt”, 20 haljina ,,Lazar Ilić Couture” i 15 haljina za djevojčice.
– U saradnji sa fondacijom ,,Budi human” imaćemo gosta koji će prošetati pistom i otvoriti prvu noć, a tu će biti i najmlađi učesnici na ,,Fashion Connection-u”, tako da, nadamo se dobrom provodu i da ćemo, zapravo, ovu našu emociju koja je bitna za stvaranje ove kolekcije uspjeti da prenesemo djelićem na sve vas – kazao je on.
Prikazan je i kratkometražni film, što je, kako je pojasnio Lazar Ilić, još jedna stvar netipična za njihov rad.

Zaštitna lica kolekcije i kampanje su Anastasija Bulajić, Helena Čukić i Maša Popović.

Kristina i Lazar Ilić zahvalili su  Vili Geba na gostoprimstvu,  restoranu ,,100 manira”, Vanesi Đurašaj koja je uradila šminku,  ,,House of Ajdin Ado” koji je radio frizuru.

 Lazar je najavio za 30. oktobar u ,,The Living Roomu”, humanitarni bal pod maskama za Noć vještica.
– To će da bude lijepa humanitarna priča. Moje kolekcije u zadnjih dvije godine su bile usko povezane sa humanitarnim radom i time sam se trudio da pomognem onima kojima je pomoć bila neophodna. Ideja za ovaj humanitarni Halloween bal je da skupimo određenu svotu novca i da to sve uložimo u Dječju bolnicu. Planiramo da to bude nešto što će se tradicionalno organizovati svake godine, tako da ćemo na taj način odvojiti modu i humanitarni rad jedno od drugog- zaključio je  Lazar Ilić.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac