Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

MEKSIKO: Uspješan nastup crnogorske turističke privrede

Na vodećem događaju za luksuzna putovanja u Americi – ILTM (International Luxury Travel Fair), edicija North America, održanom od 23. do 26. septembra u Kankunu (Meksiko), Jelena Čabarkapa, direktor prodaje i marketinga Ānanti Resort, Residences & Beach Club-a iz Reževića, predstavila je rizort i crnogorsku destinaciju.
Ānanti Resort, Residences & Beach Club otvoren je u julu mjesecu ove godine u Reževićima na Budvanskoj rivijeri i u sklopu svoje ponude nudi osam privatnih vila sa tri do četiri spavaće sobe od oko 500 m2 prostora i četrnaest apartmana površine do 114 m2 a jedan je od 32 hotela promovisana u okviru grupacije Leading Hotels of the World koji trenutno broji više od 400 hotelskih članova u 80 država.
Međunarodni sajam luksuznih putovanja je globalni događaj koji okuplja hotelijere i druge subjekte iz sektora luksuznog ugostiteljstva, relevantnih medija i potencijalnih kupaca, izvijestili su iz Ananti Resort, Residences & Beach Club-a.
Sajam u Sjevernoj Americi ove godine ugostio je oko 750 učesnika koji su predstavnici više od 60 zemalja, a tokom sajma se održava više od 19.000 poslovnih sastanaka. Ove impresivne brojke potvrđuju da je ovo jedan od najznačajnijh događaja u svijetu luksuznog ugostiteljstva. U kalendaru ILTM-a za 2020. i 2021. nalaze se turističke metropole kao što su Dubai, Kan, Sao Paolo, Šangaj, Kejptaun i Singapur.

Za svaki događaj ILTM uvodi jedinstven izbor luksuznih turističkih brendova u svoju široku mrežu pažljivo odabranih luksuznih savjetnika za putovanja, naručenih putem socijalno dizajniranog programa za sastanke i umrežavanja.
LTM Sjeverna Amerika je događaj po pozivnici, gdje se najbolji turistički agenti i savjetnici iz SAD-a, Kanade i Meksika susrijeću sa najboljim svjetskim ponudama za luksuzna putovanja.
– Ananti Resort, Residences & Beach Club koji prisustvuje ILTM-u potvrđuje kontinuitet pozicioniranja Crne Gore kao luksuzne turističke destinacije, kako na ključnim tržištima, tako i u krugovima luksuzne turističke industrije. Kao novootvoreni rizort prisutni smo u ILTM Sjeverna Amerika po prvi put i nastavićemo s promocijom ove godine pod krilima ILTM-a tokom vodećeg događaja ILTM Cannes u decembru 2019. godine. Čast i privilegija je biti jedina Crnogorka na sajmu ILTM Sjeverna Amerika i moći predstaviti ponudu rizorta i destinaciju publici luksuznih kupaca. Važan zaključak je da je većina uglednih agenata koje sam imala prilike upoznati izjavila da Crna Gora postaje svjetski poznata kao ekskluzivna i kvalitetna nova destinacija koja se sve češće nalazi na vrhu liste za putnike iz SAD-a, Kanade i Meksika koji traže nova luksuzna iskustva – rekla je Jelena Čabarkapa, direktor prodaje i marketinga u Ananti resort.