Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

,,NIŠTA SLAĐE OD OVOGA”: Trogodišnja djevojčica poklonila novac policiji

Foto: Germantown Police Department Wisconsin/Facebook

Porodica iz Viskonsina organizovala je garažnu prodaju, a trogodišnja kćerka Lejni pokazala je pravi preduzetnički duh. Naime, dok se porodica bavila garažnom prodajom, majka Moli je pomogla kćerki da složi štand s limunadom i grickalicama. Moli je željela da kćerka stekne iskustvo rada i da nauči da zbraja novčanice, piše Index.hr.

– Lejni je veoma društvena i voli da komunicira s ljudima – kaže majka ova trogodišnjakinje koja je zaradila otprilike 682 eura prodajom limunade i grickalica.

Lejni je novac odlučila da pokloni lokalnoj policijskoj stanici kako bi si mogli da priušte novog psa i prošle sedmice uručila ga je načelniku Piteru Haelu.

– Ne postoji ništa slađe od ovoga – objavila je policijska stanica Džermantaun iz Viskonsina na Facebooku.

Policijska stranica Grend repids kasnije je otkrila i kako je došlo do ovoga.

– Nedavno smo saznali da je u 90. godini preminuo jedan od naših odanih službenika. To je čovjek koji je bio sa nama 31 godinu – Vilijam Bil Moroski. Vijest o smrti pratila je i inspirativna priča o trogodišnjoj praunuci Lejni. Bil je bio policajac u Grand repidsu od 1953. do 1984. U Džermantaunu žive njegovi unuci i praunuci, uključujući Lejni. U čast djeda i iz ljubavi prema njemačkim ovčarima, Lejni je odlučila da postavi štand za limunadu i grickalice u obliku psećih šapa tokom garažne prodaje kako bi skupila novac za policijsku jedinicu K9 u Džermantaunu. Vijesti su se brzo proširile i čak je došao načelnik. Lejni je zaradila 754 dolara u jednoj sedmici. Bravo, Lejni i svaka čast Bile! Ti si odgojio porodicu na osnovu istih moralnih načela po kojima si čuvao građane. Počivaj u miru, brate – napisali su iz policijske stanice Grend repids.