PREPORUKA SPORT

LIGA ŠAMPIONA: Gol Savića u remiju sa Juventusom, het-trik Oršića, Bajern slavio protiv Zvezde

Gol Savića (foto: UEFA)

Prvo kolo Lige šampiona nastavljeno je večeras.
U prvom meču između Klub Briža i Galatasaraja, na stadionu ,,Jan Brejdel” u Brižu, mreže su ostale prazne.
U drugom, između Olimpijakosa i Totenhema, viđen je remi – 2:2. Golove na stadionu ,,Jorgos Karaiskasis” u Pireju postigli su Podence u 44. i Valbuena, iz penala, u 54. minutu za Olimpijakos i Kejn, iz penala, u 26. i Lukas u 30. za Totenhem.
U trećem duelu večeri, između Atletiko Madrida i Juventusa, na stadionu ,,Vanda Metropolitano” u Madridu, rezultat je bio 2:2. Golove su postigli Kuadrado u 48. i Matuidi u 65. minutu. Crnogorski reprezentativac Stefan Savić igrao je svih 90 minuta, a u 70. dao i gol za Atletiko. Drugi pogodak za Atletiko postigao je Erera u 90.
U četvrtom meču, između Bajer Leverkuzena i Lokomotiva Moskve, na ,,BajAreni” u Leverkuzenu, viđena je pobjeda Lokomotive od 2:1. Gol za Bajer postigao je Hovedes (autogol) u 25, dok su strijelci za Lokomotivu bili Kričovijak u 16. i Barinov u 37. minutu.
Peti okršaj večeri, između Bajerna i Crvene zvezde, na ,,Alianc areni” u Minhenu, završen je 3:0 za Bajern. Golove su dali Koman u 34, Levandovski u 80. i Miler u 91. minutu.
U šestom meču viđena je pobjeda Dinamo Zagreba od 4:0 protiv Atalante na ,,Maksimiru” u Zagrebu. Golove za Dinamo postigli su Leovac u desetom i Oršić u 31, 42. i 68. minutu.
U sedmoj utakmici večeri PSŽ pobijedio je Real Madrid 3:0 na svom terenu ,,Parku prinčeva” u Parizu. Golove su dali Di Marija u 14. i 33. i Mojnije u 91. minutu. Gol Bejla, u 35. minutu, za Real Madrid, poništen je, jer je, nakon VAR-a, sudija dosudio igranje rukom.
U zadnjem, osmom okršaju večeri, Šahtjor je na svom terenu, ,,OSC Metalistu” u Harkovu, poražen 3:0 od Mančester sitija. Golove su postigli Mahrez u 24, Gundogan u 38. i Gabrijel Hesus u 76. minutu.
B.R.