PREPORUKA SPORT

POČELA JE LIGA ŠAMPIONA: Salcburg napunio mrežu Genka, Haland ispisao istoriju, povratak Mesija

Foto: UEFA

Liga šampiona otvorena je danas remijem Intera i Slavije Praga na stadionu ,,Đuzepe Meaca” u Milanu. Gol za Inter postigao je Barela u 92. minutu, dok je za Slaviju strijelac bio Olajinka u 63.
U drugom meču kola, isti rezultat između Liona i Zenita kao u prvom – 1:1. Gol za Lion na svom ,,Olimpiku” dao je Depej u 50, iz penala, a za Zenit Azmun u 41. minutu.
U trećem duelu, između Ajaksa i Lila, pobjedu od 3:0 ostvario je Ajaks. Golove na ,,Johan Krojf areni” u Amsterdamu za Ajaks postigli su Promes u 18, Alvares u 50. i Taljafiko u 62. minutu.
Četvrti meč, između Benfike i Lajpciga, završen je trijumfom Lajpciga od 2:1. Strijelac za Benfiku na ,,Estadio da Lusu” u Lisabonu bio je Seferović u 84, a za Lajpcig Verner u 69. i 79. minutu.

Mesi (foto: UEFA)

Peta utakmica večeras je donijela duel između Borusije Dortmunda i Barselone. Mreže na ,,Zignal Iduna parku” u Dortmundu ostale su prazne, a meč je obilježio povratak na teren Lionela Mesija nakon povrede lista.
Šesti okršaj večeri odigrali su Čelsi i Valensija. Skor na ,,Stemford bridžu” u Londonu bio je za 0:1 za Valensiju. Gol je postigao Rodrigo u 75. minutu.
Napoli i Liverpul bili su akteri sedmog duela večeri. Rezultat na ,,San Paolu” u Napulju bio je 2:0 za Napoli. Strijelci su bili Mertens u 82, iz penala i Ljorente u 92. minutu.
Zadnji meč večeri odigrali su Salcburg i Genk. Završen je pobjedom Salburga od 6:2. Golove na ,,Red bul areni” u Salcburgu postigli su Haland u drugom, 34. i 45. minutu, Hvang u 36, Soboslai u 47. i Ulmer u 66. za Salcburg, a Lucumi u 40. i Samata u 52. za Genk. Erling Braut Haland postao je tako osmi igrač u istoriji Lige šampiona koji je u debitantskom meču postigao het-trik i treći po redu na tabeli najmlađih igrača koji su ostvarili het-trik na debiju u LŠ.
B.R.