DRUŠTVO SLAJDER

RADANOVIĆI: Svečano otvoren novi salon ENTEXT Showroom (foto)

Novi savremeni maloprodajni objekat ENTEXT Showroom sinoć je svečano otvoren u Radanovićima, čime je ponuda crnogorskog primorja upotpunjena impozantnim izložbenim salonom.

Objekat je poslovno-izložbenog karaktera, prostire se na 1.200 kvadratnih metara.

Akcenat u salonu ENTEXT, koji predstavlja spoj enterijera i eksterijera, je stavljen na zelenu oazu, koja je sačinjena od zelenog zida, vodenog ogledala i skulpturalnog elementa sa slapom vode, što zajedno kreira mikroklimu objekta doprinoseći atmosferi.

Izvršna direktorica kompanije ENTEXT Ana Radonjić poželjela je dobrodošlicu gostima, zahvaljujući se dugogodišnjim partnerima i gostima koji su prisustvovli svečanom otvaranju.

– Skoro tri decenije svoje znanje i iskustvo nesebično dijelimo sa našom zajednicom, klijentima, saradnicima, kupcima i zajedno sa vama doprinosimo stvaranju ljepšeg životnog ambijenta. Svjesni činjenice da je vrijeme dragocjen i neobnovljiv resurs, te da živimo u vremenu kada su kvalitet i brzina usluge ključ uspjeha, naš cilj bio je da se geografski približimo klijentima i investitorima. Naše predivno primorje, i njegove prirodne ljepote iz godine u godinu upotpunjuju izuzetni projekti kojim se malobrojne zemlje mogu pohvaliti. Kao logičan poslovni potez nametnuo se upravo ovaj – otvaranje izložbenog salona u centru dešavanja – kazala je direktorka.

Glavna ideja kompanije ENTEXT tokom realizacije ovog projekta, bila je da na potpuno nov način iznese sve ono što već decenijama radi, a to je da inovacije i izvrsnost proizvoda poslovnih partnera, iz postrojenja fabrika, pretvore u rješenja kroz koncepte i inspiracije.

This slideshow requires JavaScript.

– U salon je utkano mnogo različitih materijala, sa posebnom željom da se približimo potrebama arhitekata i dizajnera enterijera, i pomognemo im da lakše prezentuju svoje ideje klijentima. Zamišljen je kao mjesto koje će biti  druga kancelarija arhitektama i dizajnerima enterijera, radni prostor, mjesto gdje će klijenti, čak i cijeli timovi dolaziti da zajedno rade na projektima. Originalan pečat ovom prostoru dao je Kare, nekonvencionalni nameštaj koji upotpunjuje prostor ali i sam priča svoju priču. Sa ovim njemačkim brendom tek ćemo imati vremena da se upoznamo – navela je Radonjić.

Realizacija čitavog ovog projekta, u koji su uložena velika materijalna sredstva, kako ističu iz kompanije, nije bila laka.

– Kao kompanija vjerujemo da smo ovim još jednom pokazali da smo dorasli okruženju u kojem poslujemo. Objekat se prostire na 1.200 kvadratnih metara. U izgradnju je uloženo 1,5 miliona eura. Uz podršku naših poslovnih partnera, i predan rad kolega koji su radili na projektu, naše vizionarske želje su se ostvarile, a mi smo opet spremni da ih dijelimo sa vama – kazala je Radonjić.

Ona je dodala i da su u proteklih nekoliko godina nastala mnoga partnerstva sa brojnim uspješnim crnogorskim firmama, pa je tako nastala ideja da se u ovom objektu nađe Arhitektonski biro Enforma koji je iznjedrio ovaj jedinstveni objekat i showroom uspješnih kompanija Doding i Telemont.

-U njihovom izložbenom prostoru na drugom spratu prikazan je turistički apartman i hotelska soba opremljena room menadžment sistemom. Ova sinergija dizajna i tehnologije primijenjena je na više od 60 hotela, od malih butik do velikih hotela sa pet zvjezdica koji se nalaze u bogatom portfoliju Telemonta i Dodinga. U oktobru je još jedan važan datum za nas – 28 godina od osnivanja kompanije. Naša kompanija danas ima 84 zaposlena, u prethodnih pet godina na ime obaveza prema državi uplatili smo milion i 960 hiljada eura i na taj način dali puni doprinos da se određeni razvojni programi u našoj zemlji realizuju – naglasila je direktorica.

Ona se naročito zahvalila poslovnim partnerima koji su iz godine u godinu uz ovu kompaniju.

– Važno je napomenuti da su vlasnici kompanije prije tri godine napravili jedan, za naše poslovno okruženje veoma napredan iskorak, kada su donijeli odluku da odvoje vlasništvo od upravljanja. S toga čestitam i zahvaljujem najbližom saradnicima, menadžmentu firme, koji opravdava ukazano povjerenje i dokazuje da je dorastao ovom zadatku. Zahvalila bih se se svim partnerima koji uz nas, koji nas podržavaju, za neprestano širenje znanja svih ovih godina. Ovaj showroom nije samo naš, on je takođe i vaš – poručila je Radonjić.

Arhitekta Nikola Novaković zahvalio se kolektivu kompanije ENTEXT na ukazanom povjerenju i razumijevanju za nesvakidašnju ideju kakva je bila upravo za ovaj objekat.

-Najveća čast i zadovoljstvo svakog arhitekte je vidjeti upravo ovu sliku: kada ljudi koriste i hodaju po linijama koje je on crtao, kada zaživi njegova ideja, kada se misao realizuje. Ja sam večeras veoma ponosan. Moram priznati da je rijetkost imati investitora koji od početka ima apsolutno povjerenje i vjeruje u moju viziju, i ima razumijevanja za sve moje sugestije tokom projektovanja i samog procesa izvođenja, a što je na kraju imalo za rezultat ovaj objekat – kazao je Novaković.

On je naveo da se objekat kompanije ENTEXT, poslovno-izložbenog karaktera, nalazi u blizini aerodroma, te da je to lokalitet koji je prva i posljednja slika Crne Gore i primorja koju stranci dožive i ponesu sa sobom.

-Urbani arhitekatonski milje se u toj slici, u najmanju ruku može okarakterisati kao adekvatno predstavljene vrijednosti koje naša zemlja posjeduje. S toga koncept za objekat ENTEXT-a, kao vodeće kompanije u svojoj sferi poslovanja je proizašao iz potrebe za stvaranjem sopstvenog svijeta unutar haotične urbane matrice – rekao je Novaković.

On je dodao da ovaj objekat odražava snagu i hrabrost, spremnost da se okrenemo samima sebi, sopstvenim snagama, tražeći suštinu iznutra. Sve najvrijednije stvari, kako ističe Novaković, treba otkrivati.

-Sama ideja objekta zasniva se na komplementarnosti naizgled suprotnih strana, međusobno povezanih i međusobno zavisnih. Ta dualnost se može čitati kroz samo ime kompanije ENTEXT: enterijer – eksterijer, gdje vi onog momenta kada prođete kroz objekat niste više svjesni da li ste u enterijeru ili eksterijeru, otvara se ambijent sa dva objekta bez jasnih granica koji se međusobno dopunjuju i prožimaju. Fluidnost unutrašnjosti omogućava korisnicima višenamjenske prostore koji se po potrebi mogu lako prilagoditi potrebnoj namjeni – objasnio je Novaković.

Akcenat u enterijeru-eksterijeru predstavlja zelena oaza, koju čine zeleni zid, vodeno ogledalo i skulpturalni element sa slapom vode što sve zajedno kreira mikroklimu objekta doprinoseći atmosferi objekta.

-Naš studio Enforma, čije se kancelarije sada nalaze upravo u ovom objektu, za sada je dobio dvije prestižne nagrade za ovaj objekat i to su: specijalna nagrada na drugom Salonu crnogorske arhitekture 2016. godine i druga nagrada na trećem Balkanskom bijenalu u Beogradu u kategoriji ,,Arhitekatura” 2017. godine. Nadam se da je to samo početak kada je ovaj objekat u pitanju. Pozivam vas da zajedno otkrivamo arhitekturu ovog objekta, da zavirimo iza opne gdje se obično kriju najvrjednije stvari, a to je u ovom trenutku salon kompanije Entext – zaključio je Novaković.

This slideshow requires JavaScript.

Na ovoj svečanosti, kompanija ENTEXT dodijelila je donacije u vrijednosti od 10.000 eura dvjema osnovnim školama, koje su uručene direktorima tih ustanova, Zoranu Milićeviću, i Dragutinu Šćekiću.

-Poznato je da kompanija Entext njeguje odgovoran odnos prema zajednici u kojoj posluje i zato smo odlučili da doniramo po 5.000 eura za dvije osnovne škole u opštini Kotor: najbližoj školi iz našeg komšiluka, Osnovnoj školi ,,Nikola Đurković”, kao i najvećoj školi u Kotoru – Osnovna škola ,,Njegoš”- kazala je, u ime kompanije, Sandra Manojlović.

Na donaciji se u ime obije škole zahvalio direktor škole ,,Njegoš” Dragutin Šćekić.

-Veliko mi je zadovoljstvo da se u ime djece, roditelja i kolektiva naše dvije škole zahvalim kompaniji ENTEXTza ovaj divan primjer socijalne odgovornosti uspješnih kompanija. Kao školama, nama je potrebna pomoć, i ono što može da uradi struka vezana za dizajn i arhitekturu jeste da svojim ekspertizama pomogne školama da se osavremene – kazao je Šćekić.

Nakon govora, uslijedio je spektakularni vatromet, i fotografisanje sa animatorma u odijelima od ogledala.

This slideshow requires JavaScript.

U okviru otvaranja, gostima je omogućen obilazak objekta, pri čemu su imali priliku da uživaju u majstorijama kuvara, tokom posluženja sireva i pršute, i umijeću izvrsnog koktel-majstora.

Svečanost je obilježena i prigodnim programom čiji dio su bile staklene figure Mirrow Crew, a za muzički dio su bili zaduženi gudački kvartet i grupa Makao.

D.Markuš

Foto: B. Šekularac

PR