DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO PROSVJETE: Otvoren vrtić u Tuzima

Ministar prosvjete Damir Šehović otvorio je u Tuzima vrtić za više od 200 mališana u najmlađoj crnogorskoj opštini. Izgradnja vrtića koštala je milion i 700 hiljada eura.

Šehović je saopštio da je to treći novi vrtić u posljednje dvije i po godine, ali i jedan od mnogih ako se računaju adaptacije već postojećih objekata koji su pretvarani u vrtiće.

Kao ministar i kao otac, kako je rekao, zna šta znači povjeriti na čuvanje svoje dijete i kakva očekivanja imaju roditelji, te da zaista daju sve od sebe da ta očekivanja i ispune.

Šehović je tom prilikom najavio izgradnju škole na Karabuškom polju.

-U Kapitalnom budžetu predviđena su sredstva za školu na Karabuškom polju, projekat je vrijednosti ne manje od dva miliona eura, a pokrenut je proces eksproprijacije – rekao je Šehović.

Ove nas godine, kako je najavio, očekuje početak gradnje vrtića u Bloku 6, a gradiće se vrtići i u Siti kvartu, na Zlatici, Tuškom putu i na Starom aerodromu, što će biti investicija teška više od osam miliona eura.

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja novog vrtića u kome će, kako je rekao, stasavati generacije mališana i pripremati se da ovo mjesto učine ljepšim i boljim.

Direktor predškolske ustanove “Đina Vrbica” Vuk Stanišić rekao je da je ta ustanova ponosna što u svom sastavu od ovog septembra ima i vaspitnu jedinicu “Naša radost” u Tuzima, te da će ovaj moderan objekat umnogome podići kvalitet predškolskog obrazovanja u toj opštini.

Objekat sadrži 11 radnih soba planiranih za oko 200 djece, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene kao i ostale prateće sadržaje. Šest soba će biti namijenjeno potrebama vrtića, a pet radnih soba za dio jaslica.

Radovi na vrtiću u Tuzima su započeti krajem maja, rok izgradnje je bio godinu dana, a radovi su izvedeni blagovoremeno i kvalitetno. Izvođač je bio Eurozox, a stručni nadzor nad izvođenjem radova vršio doo Urbi.pro iz Podgorice.