DRUŠTVO PREPORUKA

FILOZOFSKI FAKULTET: 125 mjesta na specijalističkim studijama na budžetu

Foto: ucg.ac.me

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore na specijalističkim studijama, u akademskoj 2019/20. godini, slobodno je 155 mjesta, na šest studijskih programa.

Prodekan za nastavu Rade Šarović navodi da su sva mjesta predviđena za budžetske studente, osim Psihologije, gdje ima 30 slobodnih mjesta.

-I ovaj studij će od sljedeće godine imati besplatne magistarske studije, kao što je slučaj i sa ostalim programima našeg Fakulteta. Slobodnih mjesta ima i na Sociologiji (25), Pedagogiji (20), Istoriji (30), Geografiji (20) i Predšolskom vaspitanju (40) – saopštio je prodekan Šarović.

Studenti koji su završili trogodišnje studije na Filozofskom fakultetu obično nastavljaju studije i na istom specijalističkom smjeru, dodaje on.

-Dešavaju se slučajevi da su studenti sa drugih fakulteta zainteresovani za naše postdiplomske studije i tom prilikom se formiraju komisije koje utvrđuju stepen sličnosti trogodišnjeg i specijalističkog studija koji student želi upisati – kazao je Šarović.

Specijalističke studije Filozofskog fakulteta osposobljavaju studenta za različita zanimanja i nude mu širok dijapazon budućih radnih mjesta na tržištu rada. U prilog ovoj činjenici, navodi prodekan Šarović, govori podatak da je kadra Filozofskog fakulteta, iz godine u godinu, sve manje na birou nezaposlenih, što i ovaj studij čini prijemčivim budućim studentima.

-Očekujem da će sva slobodna mjesta biti popunjena i da ćemo imati kvalitetnu generaciju na specijalističkom studiju – zaključio je Šarović.