DRUŠTVO PREPORUKA

NTO: Mediji iz Njemačke u studijskoj posjeti Crnoj Gori

U susret sajmu “CTM (Camping Motor Touristik) 2020” koji se održava sljedeće godine u Štutgartu, a na kojem će Crna Gora učestvovati kao zemlja partner, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa organizatorima sajma, domaćin je predstavnicima renomiranih njemačkih medija koji od 10. do 14. septembra borave u studijskoj posjeti našoj zemlji.

Riječ je devet najznačajnijih štampanih medija sa njemačkog govornog područja, CMT PRESS, Schwaebische Zeitung, Heilbronner Stimme, Badisches Tagblatt / Wochenjournal “Wo zum Sonntag”, Badische Neueste Nachrichten, Sonntag Aktuell, Reutlinger Generalanzeiger, Badische Zeitung i Main Post.

Ugovorom o saradnji koji su u martu ove godine tokom sajma u Berlinu potpisali ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i izvršni direktor Camping Motor Touristik (CMT) sajma iz Štutgarta, Crna Gora biće zemlja partner ovog sajma, koji ima više od 240 000 posjetilaca, i više od dvije hljade izlagača iz cijelog svijeta.

-Na njemu se posebno predstavljaju nove destinacije, zemlje, regije i gradovi za aktivni odmor. Nastupom na ovom sajmu CTM, koji se održava od 11. do 19. januara 2020. godine, napraviće se veliki iskorak u promociji Crne Gore kao turističke destinacije na tržištu Centralne Evrope sa kojeg se bilježi značajan rast posjeta. Učešće na ovom sajmu prilika je za predstavnike turističke privrede Crne Gore da, u neposrednom kontaktu sa posjetiocima, promovišu ponudu i prodaju aranžmane pripremljene za ovu priliku – navodi se u saopštenju.

Atraktivna ponuda za aktivni odmor, biciklističke i planinarske staze i netaknuta priroda privlače sve veći broj gostiju iz Njemačke, dodaju iz NTO.

-Tokom 2018. godine Crnu Goru je posjetilo 80 odsto više turista sa ovog tržišta koji su ostvarili 73 odsto više noćenja u odnosu na 2017. Trend rasta nastavljen je i u ovoj godini kada je Crnu Goru tokom prvih sedam mjeseci samo u hotelskom smještaju posjetilo dva puta više gostiju sa ovog tržišta u odnosu na 2018. godinu – istakli su u saopštenju.

Predstavnici njemačkih medija će se tokom boravka u Crnoj Gori upoznati sa turističkom ponudom Crne Gore i njenim prirodnim i kulturnim znamenitostima. U okviru posjete, obići će Nacionalne parkove Durmitor i Skadarsko jezero, Cetinje i selo Njeguši, Kotor i Gospu od Škrpjela. Planirana je i posjeta Baru i Ulcinju, krstarenje brodom u Budvi, posjeta Glavnom gradu kao i obilazak marine Porto Montenegro.

Ovu studijsku posjetu podržale su lokalne turističke organizacije Ulcinja, Bara, Budve, Kotora, Podgorice, Žabljaka i Kolašina, “Muzeji Crne Gore” i “Nacionalni parkovi Crne Gore”. Od strane turističke privrede, posjetu su podržali hoteli “Holiday Villages Montenegro” i “Regent Porto Montenegro”, kao i kafana “Kod Pera na Bukovicu”.