MAGAZIN PREPORUKA

BAR – KOD SHOP PARFIMERIJE: Predstavljen Lancôme Idôle, miris samopouzdanja i ženstvenosti

 

Nakon globalnog eventa, održanog u Parizu u julu ove godine, Lancôme je sinoć u Podgorici u hotelu Hilton, predstavio svoj novi parfem za žene – Idôle. Zaštitno lice ovog mirisa je američka glumica, pjevačica i modni autoritet, Zendaya Coleman. 

-Zadovoljstvo je biti u prilici da prisustvujemo predstavljanju još jednog Lancôme noviteta. Riječ je o parfemu Idôle. Pratimo u korak sve ono što Lancôme radi-kazao je, pozdravljajući goste,  Davor Mašković ispred kompanije Bar-Kod Shop. 

U ime kompanije L'Oreal govorila je Vesna Bajramović, Business Developer menadžerka za L'Oréal Luxe. Ona je predstavila novi parfem i naglasila da je riječ o mirisu za nove generacije koje nalaze način da se bore za ono što žele, ali i za starije generacije koje su, kako je navela, možda zaboravile kako doći do svojih ciljeva.

Idôle je najavljen kao ,,miris samopouzdanja i ženstvenosti uz koji ćete pokoriti svijet”.

Novi mošusni i cvjetni chypre miris stvorile su tri parfimerke: Shyamala Maisondieu, Adriana Medina i Nadège Le Garlantezec. Esencija ružinih latica iz održivog uzgoja u turskoj provinciji Isparta ekskluzivno je proizvedena za Lancôme. Uz vrtne ruže uzgojene u Francuskoj, savršeno se uklapa s notama bergamota, kruške i španskog jasmina iz Indije i donosi dašak „čistoće i sjaja” uz koji svaka žena može započeti svoju priču. Raskošan i blag, svjež i zavodljiv, Idôle je miris koji poručuje mnogo i blješti na svjetlu. On utjelovljuje novu originalnu viziju uspjeha – viziju koja ne razjedinjuje svojim prkosom konvenciji, već ujedinjuje i prevazilazi je. Uz to, bočica za Idôle koju je osmislio arhitekta i industrijski dizajner Chafik Gasmi odaje počast tehničkom razvoju i inovacijama industrije. Naime, bočica mirisa Idôle, debljine svega 15 mm, jedna je od najtanjih na svijetu.

Françoise Lehmann, predsjednica globalnog brenda Lancôme, tokom eventa održanog ranije ove godine,je poručila: Uzbuđeni smo što smo uspjeli stvoriti miris za novu generaciju žena koje propituju status quo, oslobađaju se tradicije i mijenjanju pojam uspjeha. Ta nova samouvjerenost koja ih povezuje i uz koju rastu potiče ih da ljestvicu svaki put podižu sve više. Lancôme strateški lansira miris Idôle i izuzetno nam je zadovoljstvo svijetu ga predstaviti uz Zendayu.”

Idôle je dostupan u nekoliko bočica koje ćete moći ponovno napuniti (od 25 ml, 50 ml i 75 ml) na malim fontanama parfema – “La Recharge” – koje će biti dostupne na odabranim prodajnim mjestima od oktobra ove godine.

This slideshow requires JavaScript.

Idôle je već dostupan u svim Bar-Kod Shop parfimerijama u Crnoj Gori.

Eventu su prisustvovale brojni poklonici svijeta ljepote i mode. U muzičkom dijelu programa nastupila je DJ Sophie. 

Mn.M.

Foto: B. Šekularac