PREPORUKA SPORT

ŽRIJEB ZA DEJVIS KUP: Crna Gora u grupi sa Estonijom, Letonijom i Sjevernom Makedonijom

Dejvis kup reprezentacija Crne Gore od danas do nedjelje boraviće u Atini na turniru treće evropske zone gdje će pokušati da se plasira u viši rang takmičenja.

Selektor Balša Milošević odabrao je četiri najbolja crnogorska tenisera – Ljubomira Čelebića, Rrezarta Cungua, Igora Saveljića i Marija Aleksića.

– Naša selekcija imala je napokon dobar žrijeb pa će se u grupi B sastati sa nosiocem Estonijom, Letonijom i Sjevernom Makedonijom. U grupi A, koja je na nivou svjetske, igraće nosilac Luksemburg, Poljska sa Hurkačem i nekada prvim dublom planete, Grčka sa Cicipasom i Monako – piše u saopštenju Teniskog saveza Crne Gore.

Zbog novog sistema takmičenja u Dejvis kupu, dalje se navodi, naša selekcija, koja je rezultatski izborila nastup prošle godine u drugoj grupi, ostala je u trećoj, gdje je iz prve grupe premještena Poljska a iz druge Luksemburg i Monako.

Ove godine će kroz plej-of četiri ekipe izboriti plasman u veći rang a najgore dvije ekipe poslije plej-auta preseliće se u četvrtu grupu.