ART SLAJDER

SPEKTAKULARNA ZAVRŠNICA SEA DANCEA: David Guetta priredio noć za pamćenje

Šesto izdanje Sea dance festivala, drugo na plaži Buljarica, završeno je spektakularnim koncertom Davida Guette.
Mala se činila plaža Buljarica da primi sve koji su željeli da prisustvuju ovom nastupu, a Guetta je opravdao epitet zvijezde festivala. Naime, Francuz je, po onome što je prikazao, podijelio tron najboljih nastupa Sea dance festivala sa Dimitrijem Vegasom i Like Mikeom koji su oduševili publiku protekle godine.
– Guetta, Guetta – uzvikivala je publika prije nego što se popeo na binu, a kad je stigao, sa zvukom aviona, uslijedio je vrisak i mobilni telefoni su bili visoko u rukama posjetilaca.
Guetta im je uzvratio dobrodošlicu.
– Crna Goro! Prošlo je deset godina i konačno sam se vratio! Da li ste spremni? – upitao je on, dok je efekat pada svjetlosnih traka pravio prelijep kadar za fotografisanje.
Pokazao je publici prstima znak srca, a onda se sa miks-pulta začula dobro poznata stvar ,,Titanium” koju je publika dočekala sa podignutim rukama i spremnog grla za pjevanje dijela ,,Fire away, fire away” na Guettin znak.
Žurka, ples, držanje ritma rukama i pjevanje uslijedili su sa narednim pjesmama ,,When love takes over”, ,,2U”, dok je u numeri ,,I gotta feeling” viđena bakljada i to neće biti posljednji put da se baklja pali na ovom nastupu.
– Deset godina je prošlo. Zaboravio sam ovu ,,ludu” energiju koju ovdje imate – uzviknuo je Guetta.
Sempl instrumentala ,,Sweet dreams” ukomponovao je sa svojom numerom ,,Sexy bitch”, a ,,Sweet child o’ mine” sa ,,Without you”.
Bilo je divno gledati uživo Guettu na velikom bimu. Njegove sklopljene oči, pa pogled prema publici pokazivali su s kolikom ljubavlju i uživanja radi svoj posao i to je prenosio na posjetioce.
Pjevanje publike se nakon toga opet začulo u numeri ,,Love is gone”, pa semplu ,,Bon Jovijeve” ,,Livin’ on a prayer”, zatim ,,Hey Mama”, a posebno emotivan trenutak bila je posveta švedskom di-džeju Aviciiju koji je izvršio samoubistvo prošle godine, a osmog septembra ove napunio bi 30.
– Molim vas, pogasite svijetla. Ovo je posebna pjesma za mene – kazao je Guetta, a sa miks-pulta čula se ,,Heaven” koja se nalazi na posthumno objavljenom Aviciijevom albumu ,,Tim”, a koju je napisao sa Krisom Martinom iz sastava ,,Coldplay”. Na bimu se pojavila publika ,,Sea dancea”, čija su svijetla mobilnih telefona u mraku pravila zvijezde.
Uslijedila je pjesma ,,Memories” u kojoj se kaže: ,,Sve lude stvari koje sam večeras uradio biće najbolja uspomena.” Najbolja uspomena posjetilaca šestog izdanja ,,Sea dance festivala” svakako će biti ovaj nastup Davida Guette i publika o kojoj je ovaj francuski producent imao samo riječi hvale.
Nastavio je da ređa hitove, a publika da pjeva ,,Say my name”, ,,Bang bang”, ,,Play hard” i ,,Queenovu” ,,Bohemian rhapsody”.
Za kraj je ostavio ,,Daft Punkovu” ,,One more time”.
– Još jednom želim da vam zahvalim. Bili ste nevjerovatna publika. Crna Goro, volim te! – kazao je Guetta, aplaudirajući publici i naklonivši joj se, dok je iznad njega bio prelijep vatromet.
Prije njega, miks-pult zauzeo je sastav ,,Disciples” koji je došao bez Gavina Kulmona za kojeg su Nejtan Vinsent Dival i Luk Mekdermot za MNE magazin rekli nakon nastupa da je izostao zbog bolesti uva.
Jednoiposatni set ,,Disciples” su počeli numerom ,,Daylight”. Cio nastup sniman je kamerom. Publika je s oduševljenjem dočekala i zapjevala numeru ,,Praise you” Fatboy Slima koju je Mekdermot pustio, a nakon toga i ,,Disciplesov” najveći hit u Crnoj Gori ,,How deep is your love”, rađen u saradnji sa Kalvinom Harisom. Ovdje je još jednom viđena bakljada, dok je Dival snimao publiku.
Opet se sa miks-pulta začula pjesma Fatboy Slima, ovoga puta ,,Right here, right now”, a Dival aplaudirao publici, slao im srca i palac gore.
– Obožavam ovo mjesto! Nevjerovatni ste, ljudi! – uzviknuo je Dival.
Publika je odlično prihvatila i pjesmu ,,Red light green light” Djuka Dumonta koju je pustio Mekdermot, pa tako kad bi se pojavilo crveno svijetlo, morala je da se utiša i stane, a kad bi se pojavilo zeleno, onda bi nastavljala sa plesom.
Na repertoaru našla se i numera ,,On my mind”, a nastup je završen, takođe pjesmom ,,Disciplesa”, ,,No ties”.
– Posebni ste. Ovo je prvi put da smo ovdje. Definitivno se vraćam – kazao je Dival koji je napravio još jedan snimak mobilnim telefonom za uspomenu.
Publika je dobila prstima napravljeno srce i od Luka Mekdermota za kraj.
Prije njih, publika je dočekala i ispratila bokokotorski dvojac ,,Who See klapu” vriskom i pjesmom. Rezidenti ,,Sea dance festivala” priredili su, uz publiku, još jedan nastup za pamćenje. ,,Prevaspitaj đecu ,,dobar dan” da reču” orilo se iz grla publike, baš kao i ostali hitovi ,,Who See klape” poput ,,Dinamide”, ,,Đedovine” i ,,Nemam ti kad”.
,,Krokodil” su ostavili za kraj.
– Hvala, ekipa. Najjači ste. Najjači festival – kazali su iz ,,Who See klape”.
Na završnoj večeri nastupili su i Lutemania, nakon kojeg je nastupio Klinac.
Na ostalim binama ,,No sleep”, ,,Living culture”, TDI i ,,Silent disco” bila je, takođe, fantastična zabava do jutarnjih sati.
Nastupe je pratio glumac Petar Strugar, a bili su tu i mnogi turisti iz Rusije, Turske, Francuske, Amerike, Velike Britanije, Irske, Rumunije, Srbije i Hrvatske.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga