ART PREPORUKA

DRUGO VEČE SEA DANCE FESTIVALA: Crnogorska zastava u rukama Ofenbacha i na bimovima i miks-pultu Schulza

Još jedna nezaboravna noć Sea dance festivala je za posjetiocima.

Hazze

Program je otvorio Hazze, a publika bila raspoložena za pjesmu i ples od početka.

Fox i Surreal

Nevjerovatna atmosfera nastavila se na nastupu Surreala kojem se na bini pridružio Fox. Publika je sve vrijeme pjevala i skakala, a pravo oduševljenje zavladalo je sa prvim bitovima pjesme ,,Budva, Kopaonik”. Već u sljedećoj, ,,Na minut do mora”, svijetla telefona bila su upaljena i objasjavala festivalski prostor ispred glavne bine.
– Kako je lijepo ovdje kod vas. Ajd’ da čujem koliko ljudi ima ovdje večeras – kazao je Surreal.
Na to je publika okupljena na nešto više od pola festivalskog prostora napravila takvu buku kao da je cio bio ispunjen njome.
U pjesmu ,,Hoću s tobom da se smuvam” Surreala je oduševila majica koju je pokazivala djevojka iz publike.
– Ej, bebo, baci tu majicu, hoću da je potpišem – zamolio je Surreal i bijela majica već u sljedećem trenutku bila je bini.
Bio je oduševljen atmosferom, kao i Fox. Njih dvojica zamolila su publiku da napravi krug, a onda zapjevali ,,Ja sam u gasu”.
– Vidi koliko ljubavi na jednom mjestu. Mnogo smo puta izvodili ,,Ja sam u gasu”, ali ovo je sada bio najjači ,,Gas” – poručili su publici.
Nakon ,,najjačeg Gasa”, uslijedili su tekstovi od kojih je svaki nosio snažnu poruku, a otpjevao ih je Darko Rundek sa izuzetno raspoloženom i neumornom publikom. Nastup Rundeka i izvanredne ,,Ekipe” ličio je na nastup revolucionara, posebno tokom numera ,,Ima ih” i ,,Ay Carmela”. Pjevala je publika sa srcem i dušom ,,Enu”, ,,TV mana”, ,,Uzlaud pitaš”, a ruke su bile gore u numeri ,,Ruke”. Onda je Rundek podigao ruke i zapjevao ,,Šejn”. ,,Apokalipso” je ostavio za kraj, dok je publika pjevala uglas i snimala mobilnim telefonima.
– Hvala vam što ste došli i podijelili ovo lijepo toplo veče s nama – kazao je Rundek.
Publika je nakon toga počela da uzvikuje ,,bis”, ali Rundek i ,,Ekipa” morali su da idu.
– Ovo je festival na kojem nema bisa – kazao je Rundek publici o pravilima za bis na ,,Sea danceu”.
Rundekov nastup pokazao je koliko nedostaje ovakva muzika i bendovi koji će uživo svirati na ovogodišnjem izdanju ,,Sea dance festivala”, prepunom elektronike.
,,Ofenbach” je potom poveo publiku na putovanje pustinjom putem bimova. Pored njih, na ogromnom muralu, smjenjivale su se slike planeta i natpisa ,,Sea dance”, što je označavalo da je najbolja žurka na planeti na ,,Sea danceu”. Set je počeo dobro poznatim gitarskim rifom ljubitelja rok muzike, posebno sastava ,,Guns ‘n’ Roses” – ,,Sweet child o’ mine”.
– Što se radi, Crna Goro? Ako ste spremni za žurku, ruke gore – bilo je prvo obraćanje dvojca publici koja je od prvog sempla upalila mobilne telefone, zapjevala i zaplesala.
Žurka se nastavila pjesmom ,,Be mine”, dok se dvojac penjao na miks-pult, a Dorian Lo odlučio tom prilikom da snimi publiku.
Uslijedili su semplovi numera ,,The Weekend”, AC/CD-ev ,,TNT”, ,,By the way” sastava ,,Red hot chili peppers”, ,,Black cadillac”, ,,Rock it”, ,,Ain’t no mountain high enough”, ,,Hit the road Jack”, ,,Oye como va”, zatim ,,We will rock you” u kojem je publika pjevajući i držeći ritam rukama oduševila ,,Ofenbach”, pa su im poručili: ,,Crna Goro, fantastični ste, hvala”.
Nekoliko minuta nakon ponoći, kada je i zvanično počeo prvi dan septembra, sa miks-pulta čula se pjesma ,,September”.
Za kraj, dvojac je razvio crnogorsku zastavu i poručio publici i organizatorima: ,,Hvala, Sea dance! Hvala, Crna Goro! Bili ste nevjerovatni. Vidimo se uskoro. Dajte da vidimo zastave!”
Na to su se u publici razvukle zastave Francuske i Irske.
Nastup zvijezde Robina Schulza najbolje je opisao on sam kada mu se u jednom trenutku na miks-pultu zelenim slovima pojavilo ,,Robin Schulz Invading Earth” (Robin Šulc – Invazija na Zemlju). Publika je s oduševljenjem pozdravila njegov izlazak na binu, a nastup je bio pun svjetlosnih efekata, lejzera, pirotehnike i animacija. On je, takođe, za ovu priliku odabrao sempl rok numere. Bila je to ,,Nirvanina” ,,Smells like teen spirit”. Publika je narednu numeru zapjevala sama – ,,Sweet dreams”. U semplu pjesme ,,Somebody to love” ,,Jeffersons airplanea” muškarac je podigao transparent na kojem je pisalo ,,I love you mum” (Volim te, majko). U semplu su se našle još ,,Run awy”, pa opet ,,September”, ,,Policeman”, ,,Good feeling”, zatim ,,I’ve got the power”, ,,I love it”, a publika mu je u semplu pjesme ,,You got to show me love” pokazala ljubav.
Za kraj Schulz je ostavio numeru ,,Just one night”, poslao poljubac, a onda se na bimovima i njegovom miks-pultu pojavila crnogorska zastava.
– Hvala puno – kazao je Schulz za kraj, snimajući publiku mobilnim telefonom.
Večeras se očekuje spektakularna završnica uz zvijezdu festivala Davida Guettu čiji nastup počinje u 1.30 sati. Prije njega nastupiće Lutemania (20 h), Klinac (21.30 h), ,,Who See” (22.30 h) i ,,Disciples” (23.40 h).
Tekst i foto: B.R.

kud duga