MAGAZIN PREPORUKA

BEOGRAD: Košarkaši iznenadili “komšiju Paspalja” (VIDEO)

Foto: Košarkaški savez Srbije / Youtube

Žarko Paspalj je mjesecima sam sređivao jedno dvorište na Vračaru. Uspio je da sam napravi malu oazu u gradu bez ičije pomoći. U međuvremenu je od KKS na poklon dobio i jedan koš, a onda su neki divni ljudi riješili da ga iznenade i nastao je dirljiv film “Komšija Paspalj”.
Video je, kako piše u odjavnoj špici, nastao spontano, kao izraz ljubavi i poštovanja prema Žarku Paspalju. Na inicijativu Košarkaškog saveza Srbije film su realizovali studenti produkcije FEFA, a idejno iza svega stoje glumica Bojana Maljević i proslavljeni košarkaš i generalni sekretar KSS Dejan Tomašević, od kog je ova ideja i potekla. On je prvi posjetio Paspalja, dok su ostali čekali sakriveni, u “zasjedi”. Paspalju i Tomaševiću prvi se pridružio selektor reprezentacije Aleksandar Đorđević, a onda su se redom pojavljivao veliki broj javnih ličnosti.

Na košu koji je za to dvorište darovao KSS, kako je rekao Paspalj – rijetko kada se nešto dešava, jer u tom bloku živi “petoro-šestoro male đece”, a nekadašnji tinejdžeri su odrasli i postali preokupirani drugim stvarima.

Žarko Paspalj je u karijeri igrao za veliki broj jakih klubova. Sa reprezentacijom Jugoslavije imao je velike uspjehe. Osvojio je dvije srebrne medalje na Olimpijskim igrama, tri zlatne i jednu bronzanu na Evropskim prvenstvima, a na prvenstvu svijeta osvojio je zlato 1990. u Argentini.

 

 

Izvor: Noizz.rs