DRUŠTVO PREPORUKA

OŠ “OKTOIH”: Glavni grad ustupio prostorije za produženi boravak djece

I ove školske godine OŠ “Oktoih” na Zabjelu imaće produženi boravak. Iako je uprava škole u junu mjesecu morala da donese zakonsku odluku da isti ukine zbog nedostatka prostora, zahvaljujući Glavnom gradu ovaj problem je riješen. Prostor u Jerevanskoj ulici površine 158.75 m2 ustupljen je na besplatno korišćenje školi za potrebe organizovanja produženog boravka. Škola ima obavezu plaćanja struje, vode i naknadne troškove od 0.20€/m2 prema Skupštini stanara ulaza kome pripada prostor.
-Zahvaljujemo se Glavnom gradu, dr Ivanu Vukoviću, gradonačelniku Glavnog grada i njegovom kabinetu koji je munjevito reagovao da nam izađe u susret prepoznavši veliki problem roditelja i djece naše škole. Produženi boravak, pored učenika prvog razreda, koristiće i učenici drugog razreda što do sada nije bila praksa u našoj školi.
Srećni što smo zajedničkim snagama uspjeli da dođemo do cilja. Ulazimo u malu rekonstrukciju prostora uz pomoć Agencije za stanovanje kojoj se i ovom prilikom zahvaljujem na nesebičnom zalaganju i trudu. Vrata boravka ćemo otvoriti i oplemeniti prostor dječijim radostima već 09.09. u 7.30h jer su nam oni i njihovo srećno odrastanje imperativ i prioritet – kazala je direktorica škole mr Mirjana Radulović.