MODA PREPORUKA

ZEMLJE G-7: Potpisaće ekološki ugovor sa 20 modnih brendova za spas planete

Na samitu G7, u Bijaricu, čelnici zemalja potpisaće sporazum sa brendovima o akcijama za suzbijanje klimatskih promjena. Više od 20 modnih brendova pridružiće se liderima G7, uključujući brendove Kering, H&M i matične kompanije Zara, Inditex. Oni će potpisati globalni pakt za borbu protiv klimatske krize i zaštite biološke raznolikosti okeana.

Mari-Kler Davo, direktorica održivosti u Keringu, rekla je da će međunarodni modni pakt omogućiti brendovima da razmjenjuju najbolje prakse i ideje, kao i kombinuju svoju kupovnu moć, da se vrate poljoprivrednoj praksi vezanoj za snadbdijevanje sirovinama.

Od prošle godine, modni brendovi počeli su da preduzimaju mjere za smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu. Jedan od razloga je bila reakcija potrošača koji su zabrinuti da modna industrija utiče na klimatske promjene više od vazduhoplovne i brodske industrije. Zbog sve većih ekoloških problema i širokog nezadovoljstva, modni brendovi počeli su preduzimati globalne korake ka promjeni situacije.

Izvor: officiel-online.com