DRUŠTVO PREPORUKA

OTVORENA ISTRAGA: Potonula barka kod Plave špilje, nema povrijeđenih

Foto: Fejsbuk stranica Plava špilja

Pet putnika spašeno je juče kada je kod Plave špilje, ka rtu Veslo, iz za sada neutvrđenih razloga, potonula drvena barka, saopštio je direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan.

-Nešto iza 17 časova uz obalu Luštice, kod Plave špilje, ka rtu Veslo došlo je do incidenta u kome je iz neutvrđenih razloga potonula drvena barka. U njoj se nalazilo pet putnika, koji su ubrzo spaseni jer ih je prihvatio turistički brodić Delfin, potvrdio je Kočan.

Službenici Uprave pomorske sigurnosti i upravljanje lukama su sa svojim plovilom došli na lice mjesta. Ronilac je ušao u vodu i obavio kontrolu plovila, da bi vidio ima li nekih oštećenja, a zagađenja nema. Obavijestili su pripadnike granične policije Jug, koji su pronašli vlasnika, koji mora da ukloni drvenu barku.

Drvena barka je registrovana na vesla.

-Uprava pomorske sigurnosti će postaviti bokobrane i osvjetliti mjesto u slučaju da neko ne naiđe na barku koja je jednim dijelom potonula a pramac je iznad površine mora – dodaje Kočan.

Inspekcija sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor će narediti vlasniku da je što prije ukloni, a policija treba da utvrdi pod kojim uslovima je došlo do incidenta.

 

Izvor: Radio Jadran