PREPORUKA SPORT

ODBOJKA: Reprezentacija Irana otkazala, naredne sedmice Crna Gora igra protiv Grčke

Foto: OSCG

Iako je bilo predviđeno da reprezentacija Irana, čiji je selektor naš proslavljeni trener Igor Kolaković, krajem avgusta i početkom septembra boravi na pripremama u Crnoj Gori i odigra kontrolne mečeve sa našom selekcijom, koja se priprema za Evropsko prvenstvo, iz Iranske odbojkaške federacije danas smo obaviješteni da je to ,,nemoguće u ovom trenutku”, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.

– Izvinjavam se za nezgodnu situaciju u vezi prijateljskih utakmica koje je seniorska odbojkaška reprezentacija Irana trebalo da odigra u Crnoj Gori, ali trenutno to nije moguće. Nacionalni tim Irana ne može da stigne i zbog mnogo različitih razloga dužni smo vam izvinjenje zbog otkazivanja. Nadam se da ćete nam oprostiti zbog planova koje ste napravili i što nećete moći da ih realizujete. Hvala vam puno na razumijevanju i strpljenju – kaže se u pismu koje je Odbojkaškom savezu Crne Gore poslao generalni sekretar Iranske odbojkaške federacije Ali Fatahi, uz napomenu da je ,,iskreno srećan što je selektor Irana Igor Kolaković i što to može doprinijeti odbojkaškoj saradnji dvije zemlje u svakom pogledu”.

Otkazivanje utakmica sa velesilom kao što je Iran, osmom selekcijom na svjetskoj rang-listi, došlo je u trenutku kada je praktično nemoguće pronaći novog sparing partnera za našu reprezentaciju uoči odlaska na Evropsko prvenstvo.

Ipak, u našem taboru nadaju se da će biti dovoljni kontrolni mečevi sa selekcijom Grčke, koji se igraju 26. i 27. avgusta od 17 sati u ,,Verde Complex”-u. Prva utakmica je zatvorenog tipa, dok je druga otvorena za javnost.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše biće održano od 12. do 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje – Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji. Crna Gora je u grupi D, čiji učesnici igraju u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), a sa nama u grupi su Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija. Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe, navodi se u saopštenju OSCG.