PREPORUKA SPORT

TENIS: Janko Tipsarević završava karijeru na kraju sezone

Foto: Profimedia

Bilo je to izuzetnih 16 godina i nakon puno ispitivanja sebe i razmišljanja što mi je važno u ovom stadijumu života i što me čini srećnim, odlučio sam da završim karijeru, objavio je Janko Tipsarević danas na Facebooku.
– Još neću pisati srceparajući govor nakon kojeg ćete svi plakati, jer u meni je ostalo još tenisa. Osim US opena naredne sedmice i nekoliko ATP turnira, moje posljednje takmičenje biće Dejvis kup u Madridu. U godinama koje slijede u glavnom fokusu biće mi porodica, franšiziranje teniske akademije i služenje kao međunarodni trener po nekoliko sedmica godišnje. Hvala svima na podršci – istakao je Tipsarević.

Podsjetimo, Tipsarević se bavi profesionalnim tenisom od 2002. godine. Plasman karijere, kad je bio osmi teniser svijeta, ostvario je 2. aprila, 2012. godine. U karijeri je osvojio četiri ATP turnira – Moskvu 2011, Kuala Lumpur 2011, Štutgart 2012. i Čenaj 2013, 15 čelindžera, tri fjučersa, Australian open za juniore 2001. i Dejvis kup, sa reprezentacijom Srbije, 2010. godine.
Teniski as borio se nekoliko puta protiv tumora na nozi. Imao je sedam operacija.
U braku sa modnom dizajnerkom Biljanom Tipsarević ima kćerku Emili.
B.R.