DRUŠTVO PREPORUKA

PLAV: Organizovana potraga za Poljakinjom i Njemicom

Zaposleni u Nacionalnom parku Prokletije, planinari iz Plava, tamošnji policajci, službenici Granične policije, ali i pripadnici Gorske službe spasavanja Kosova danima tragaju za Njemicom Veronikom Majer i Poljakinjom Agatom Patiček koje su 13. avgusta na graničnom prelazu Grnčar ušle u Crnu Goru.

Agata Patiček

Direktor NP Prokletije Admir Lalić ,,Vijestima” je rekao da su dan kasnije kontaktirale sa porodicom, koja je nakon toga i digla uzbunu.

– Automobil su ostavile 13. avgsuta na parkingu ispred jednog lokala u Plavu i rekle momku koji tu radi da neće biti u Plavu tri ili četiri dana. Nisu se javile ni Turističkoj organizaciji, ni nama u NP Prokletije, ni policiji. Pretpostavljamo da su pošle na planinarenje i moguće je da kampuju u dijelu u kom nema dometa, ali svakako od kada je policija kontaktirala sa nama tragamo za njima – kazao je Lalić.

Veronika Majer

Rekao je da je majka od planinarke iz Njemačke, nakon što joj se kćerka nije javljala, kontaktirala sa Interpolom u Visbadenu, a oni sa kolegama u Podgorici.

– Ovdašnji Interpol je obavijestio OB Plav i Graničnu policiju, oni nas i od tada ih tražimo. Ne znamo u kom pravcu su planinarke otišle, što otežava potragu. Kada planinarima pokažemo njihove slike neko kaže ,,vidio sam ih ka Hajli”, neko ih je sreo na Đeravici, neko na Kosovu, ali se kasnije ispostavi da je to neko sasvim drugi. Ipak, gdje god jave da su primjećene idemo i tražimo – kazao je on.

Izvor i foto: Vijesti.me