DRUŠTVO PREPORUKA

CEDIS: Osnovnoj školi „Oktoih“ donirano 2.500 eura

Crnogorski elektrodistributivni sistem CEDIS uručio je donaciju JU Osnovnoj školi ,,Oktoih” u Podgorici. Donirana sredstva, u iznosu od 2.500 eura, biće upotrijebljena za adaptaciju školskih prostorija.

Direktorica Mirjana Radulović, zahvalila se na pomoći i razumijevanju koje CEDIS pokazuje u saradnji sa JU OŠ „Oktoih“, i dodala da je izuzetno važno njegovati atmosferu u kojoj vodeće crnogorske kompanije imaju volju da doprinose unapređivanju uslova u kojima borave naša djeca.

– Vaša prepoznatljivost kada su u pitanju humanost i dobra djela nije izostala ni ovom prilikom, na čemu smo vam neizmjerno zahvalni. Kao rukovodilac ove vaspitno – obrazovne ustanove, jako sam zadovoljna i srećna što smo svi zajedno sa novih 300 kvadrata granitnih pločica u hodnicima, ambijent učinili ljepšim, urednijim i bezbjednijim za boravak naše djece u školi – istakla je Radulović.

Ovom donacijom, CEDIS još jednom potvrđuje da uspostavljena praksa pružanja pomoći obrazovno-vaspitnim ustanovama nije kratkoročni zamah, već naprotiv, dugoročna orijentacija kompanije koja je u oblasti društvene odgovornosti prepoznala obrazovanje kao nezaobilazan segment koji treba podupirati, kažu u CEDIS-u.

– Definitivno je saradnja CEDIS-a sa obrazovno-vaspitnim ustanovama postala preoznatljiva u javnoj sferi. Upravo je to dodatni motiv da nastavimo više i bolje, jer nije na odmet ponoviti da su djeca neprocjenjivi potencijal našeg društva. Ovo je simboličan poklon JU OŠ „Oktoih“ pred početak školske godine, uz obećanje da smo tek na početku duge i uspješne saradnje – istakla je Marija Jovović, šefica Službe za korporativne komunikacije u CEDIS-u.

Podsjećamo, CEDIS je od svog osnivanja pokrenuo niz projekata podrške obrazovnom sistemu. Donirana su značajna sredstva Gimnaziji „Slobodan Škerović“, JU OŠ „Njegoš“ iz Spuža, JU OŠ „Vuko Jovović“ u Danilovgradu, JPU “Zagorka Ivanović”sa Cetinja, kao i 10 paltop računara za crnogorske predškolske ustanove. CEDIS je pokrenuo i prvo takmičenje učenika crnogorskih srednjih stručnih škola iz oblasti elektrotehnike „Energija u žici“.

Dvije godine zaredom, CEDIS – u se dodjeljuju nagrade Unije poslodavaca Crne Gore, kao priznanje za podršku značajnom broju projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture i brige za zaposlene.