MAGAZIN PREPORUKA

ŠVEDSKA: Američki reper ASAP Roki proglašen krivim za napad

Foto: Diego Donamaria/Getty Images for SXSW

Američki reper ASAP Roki, čije je hapšenje u Švedskoj bilo povod za neubičajeni spor te zemlje i američkog predsjednika Donalda Trampa, proglašen je krivim za napad pred sudom u Stokholmu, ali mu nije određena zatvorska kazna, prenio je danas Glas Amerike.

ASAP Roki, čije je pravo Rakim Majers, uhapšen je sa tri člana svog tima poslije tuče u Stokholmu 30. juna. Optuženi su da su više puta udarili žrtvu, a da ju je reper gađao i staklenom bocom.

Majers, koji je tvrdio da je riječ o samoodbrani, proveo je gotovo pet nedjelja u pritvoru, iz kojeg je pušten ranije ovog mjeseca, prije izricanja presude.

Slobodan Jovičić, Foto: SVT

Majersov advokat u ovom slučaju bio je Slobodan Jovičić koji je istakao da su klijent i on razočarani presudom, jer ,,sud je prepoznao da su Roki i osobe s njim praćene i maltretirane, da nije korišćena boca, da Roki nije učestvovao u zajedničkom napadu sa ostalima i da Roki nije nanio povrede žrtvi.”
– Taj dio presude jeste pobjeda. Međutim, sud je, takođe, zaključio da Roki nije reagovao u samoodbrani i to je nešto s čime se Roki i ja ne slažemo sa sudom – kazao je Jovičić za BBC.

Predsjednik SAD Donald Tramp pokušao je da interveniše i od Švedske je tražio da oslobodi američkog rep muzičara, na šta su švedski zvaničnici odgovorili da je pravosuđe te zemlje nezavisno.

Izvor: Beta.rs