MAGAZIN PREPORUKA

ULCINJ: Manifestacija ,,Dani bamije” 18. i 19. avgusta u hotelu Palata Venezia

Manifestacija “Dani bamije” održaće se 18. i 19. avgusta u hotelu Palata Venezia na Servantesovom trgu u Ulcinju.

-Manifestacija je prvi put organizovana 2018. godine i probudila je veoma veliko interesovanje kako kod turista i posjetilaca, tako i kod građana Crne Gore. Ove godine manifestacija prerasta u tradicionalnu – međunarodnog karaktera – kažu organizatori.

Program manifestacije osmišljen je kroz degustaciju bamija i kulturno – zabavni program.

-Manifestacija “Dani bamija” doprinosi održivom razvoju turizma kroz promociju nacionalne kuhinje Ulcinja i kroz ukazivanje na značaj i sva ljekovita svojstva bamije na zdravlje čovjeka – dodaju u saopštenju.

Organizatori ističu da očekuju veliku posjećenost manifestacije, budući da već mjesecima unazad dobijaju upite od strane
tour – operatora, turističkih agencija, turista i lokalnog stanovništva o detaljima ovogodišnjeg programa.

Ova manifestacija će trajati dva dana, a degustacija bamija je besplatna.

-I ove godine će se domaćice iz Ulcinja uključiti i podržati nas, time što će bamije koje ćemo im ustupiti spremiti po svojoj recepturi – kažu organizatori.

Bamija je jedna od najzdravijih namirnica, čudotvorna biljka jedinstvenog ukusa, a vjekovima se koristi u ljekovite svrhe, pojašnjavaju u saopštenju.

-Pozivamo vas na degustaciju ulcinjske bamije! Obećavamo dobar provod i ugodan kulturno umjetnički program uz nastup Slobodana Kovačevića 18. avgusta, i Marijane Zlopaše 19. avgusta. Svim posjetiocima želimo dobro raspoloženje i “dobar tek” – poručuju organizatori.

PR