ART PREPORUKA

NOVA EDICIJA DOGAĐAJA U LUŠTICI BAY: Koncerti, revije, izložbe, Mediterano na plaži

Spektakularnim koncertom svjetski poznatih umjetnika Juđe Vang (Yuja Wang) i Andreasa Otenzamera na lukobranu u marini, modnom revijom ,,Colors of you” dizajnerke Sanje Matijević i modelima inspirisanim rivijera šikom Luštice Bay, te otvaranjem vanredno vrijedne izložbe umjetničkih djela u Murano staklu ,,Murano Art week”, u drugoj sedmici avgusta nastavljena je sezona umjetničkih događaja u novom gradu na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

Revija Sanje Matijević

Umjetnički tandem Vang/Otenzamer priuštio je međunarodnoj publici koncert ,,Magija plavog sata” na otvorenoj pozornici nad morem, i to u okviru svjetske turneje kojom je, zahvaljujući saradnji sa međunarodnim festivalom KotorArt-Don Brankovi dani muzike, obuhvatio i Crnu Goru. Pjacolin ,,Noćni klub”, Geršvinov ,,Summertime”, Debisijevu ,,Prvu rapsodiju”, i brojne druge melodije, publika je pozdravljala ovacijama, a izvanredni dvojac je nekoliko puta vraćan na bis.

Vang i Otenzamer rado mijenjaju velike svjetske koncertne scene sviranjem na otvorenom u ambijentu novog crnogorskog grada a koncert ,,Magija plavog sata” je bio njihovo drugo predstavljanje publici u Luštici Bay.

– I publika i mi smo uživali u fantastičnoj atmosferi, toplini i gostoljubivosti domaćina, relaksiranom ritmu života u Luštici Bay, predivnoj prirodi i Crnoj Gori. Ovo je život kakav treba da bude – ocijenio je briljantni duo.

Tokom sedam dana izložbe ,,Murano Art Week” posjetiocima će biti predstavljeni neki od najvećih majstora u istoriji ,,Murano” stakla, koje je poznato i cijenjeno zbog svog kvaliteta više od 1000 godina.

Najznačajniji su radovi maestra Pina Sinjoreta / Pino Signoretto/, poznatijeg kao „Mikelanđelo Murano stakla“ a biće izloženi i radovi članova porodice Seguzo, kao i drugih umjetnika.

Amfiteatar Luštice Bay biće domaćin džez ritmu, u utorak,13. avgusta, na koncertu Sare Jovović i kvarteta sa Vladimirom Krnetićem u sklopu muzičkog ljetnjeg programa „Džez pod zvijezdama“.

Povratak u doba II svjetskog rata donijeće popularni rimejk predstave „Mediterano“, čije će drugo trodnevno izdanje na plaži Velja Spila (Pecka), biti izvedeno 14, 15 i 16.avgusta. Nesvakidašnji ambijent plaže, sjajna glumačka ekipa, scenografija i okruženje već su, tokom izvođenja u julu, pobrali sve simpatije auditorijuma pa su karte i za drugu ediciju uglavnom rasprodate.

Nastup makedonske zvijezde Daniela Kajmakoskog sa bendom planiran je za 19. avgust, dok će koncert učenika i nastavnika Muzičke škole Tivat biće upriličen 21. avgusta. Četiri dana kasnije, međunarodni festival opere Operosa iz Herceg Novog prirediće vrhunsko opersko izvođenje.

Foto: Luštica Bay/KotorArt

kud duga