MAGAZIN PREPORUKA

U ZATVORU BIO ZBOG SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA: Džefri Epstin pronađen mrtav u ćeliji

Foto: Reuters

Američki milijarder Džefri Epstin izvršio je samoubistvo u zatvorskoj ćeliji, javlja ABC News, pozivajući se na izvore iz policije.

Bio je optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnih osoba.

Epstin je krajem jula pronađen pri djelimičnoj svijesti s povredama na vratu. Čuvari su ga tada našli kako leži na podu ćelije. Dok su neki tvrdili da je pokušao da se objesi, drugi su navodili da je moguće kako koristi situaciju sa ciljem prebacivanja u neku drugu instituciju.

Ovaj investicioni bankar uhapšen je početkom jula na aerodromu u Njujorku kad se vraćao iz Pariza. Sumnjičen je da je maloljetnim osobama u dobi od 14 godina plaćao za masažu, a potom ih seksualno iskorištavao.

Epstin je još 2008. godine priznao krivicu za optužbe o seksualnom zlostavljanju maloljetnica te je izbjegao moguću doživotnu kaznu. Dobio je tek 13 mjeseci zatvora i registrovan je kao seksualni prestupnik, premda je istraga utvrdila da je seksualno zlostavljao 36 maloljetnih osoba.

Najnovija optužnica, zbog koje je bio u zatvoru, odnosila se na zločine koji su se dogodili između 2002. i 2005. godine u Njujorku i Palm Biču.

Tužitelji su u optužnici navodili da je namamio desetine 14-godišnjih djevojčica u svoje luksuzne domove u Njujorku i na Floridi te im plaćao za seksualne usluge.

U optužnici stoji da je bivši menadžer hedž fonda dogovarao da djevojke gole izvode ,,masaže” i druge seksualne radnje te plaćao nekim djevojkama da regrutuju još njih.

Epstin je ranije poručio da su susreti s navodnim žrtvama bili sporazumni i da je vjerovao da su imale 18 godina.

Epstin je bio poznat po druženjima s političarima i kraljevskom porodicom, a prijatelji su mu bili američki predsjednik Donald Tramp, bivši predsjednik Bil Klinton, a prema sudskim navodima i britanski princ Endru.

Izvor: Vijesti.me