Porto Novi
PREPORUKA SPORT

SINSINATI: Težak žrijeb za branioca titule Novaka Đokovića

Foto. Wimbledon

Nepunih mjesec nakon osvajanja Vimbldona Đoković se vraća na veliku scenu.

Najbolji teniser svijeta će od 11. do 18. avgusta učestvovati na Masters turniru u Sinsinatiju gdje je prije dvanaest mjeseci podigao prvi trofej i postao prvi teniser u istoriji kome je pošlo za rukom da osvoji svih devet Masters turnira, tzv. Zlatni Masters.

„Western & Southern Open“ će trajati osam dana, a Đoković je kao prvi teniser svijeta postavljan za prvog nosioca turnira.

Svoje trinaesto učešće u Sinsinatiju počeće susretom drugog kola u okviru kojeg će mu rival biti pobjednik meča prvog kola Sem Kveri (SAD) – Pjer-Igo Erber (Francuska).

Đokovićevi potencijalni rivali u daljem toku takmičenja su:

Treće kolo: Džon Izner (SAD, 13), Dušan Lajović (Srbija)
Četvrtfinale: Karen Kačanov (Rusija, 8), Fabio Fonjini (Italija, 10), Nik Kirios (Australija), Denis Šapovalov (Kanada)
Polufinale: Rodžer Federer (Švajcarska, 3), Stefanos Cicipas (Grčka, 5), Danil Medvedev (Rusija, 9), Nikoloz Bazilašvili (Gruzija, 15)
Finale: Rafael Nadal (Španija, 2), Kei Nišikori (Japan, 6), Dominik Tim (Austrija, 4), Aleksander Zverev (Njemačka, 7)

Đoković je pet puta bio finalista u Sinsinatiju (2008, 2009, 2011, 2012. i 2015), da bi ga prošle godine konačno osvojio pobjedom u finalu nad Rodžerom Federerom rezultatom 6:4, 6:4.

Nakon učešća u Sinsinatiju Đokovoć će se uputiti ka Njujorku gdje ga očekuju „Arthur Ashe Kids’ Day“ (24. avgust) i posljednji grend slem u sezoni, US Open (26. avgust-8. septembar).
Izvor: novakdjokovic.com