MAGAZIN PREPORUKA

MEGAN MARKL: Kreira kolekciju odjeće kao podršku nezaposlenim ženama

Megan Markl se nakon rođenja sina Arčija, nije posvetila samo majčinstvu. Sada vojvotkinja radi na septembarskom izdanju britanskog magazina Vogue kao gostujući urednik i tu se ne zaustavlja. Na zvaničnom Instagram profilu vojvotkinja od Saseksa je objavila informacija da će kreirati kapsula kolekciju u saradnji sa četiri brenda.

Ovo će biti dobrotvorni projekat koji će pomoći nezaposlenim ženama. Do kraja 2019. godine kolekcije odjeće Megan Markl u saradnji sa brendovima Marks & Spencer, John Lewis & Partners, Jigsaw i Misha Nonoo trebalo bi da se nađe u prodaji. Projekat ima za cilj da pomogne organizaciji Smart Works koja pomaže ženama u finansijski teškom periodu života.

-Kada uđete u Smart Works, dočekaće vas stalci sa odjećom i ogromnom količinom torbi i obuće. Međutim, često se dešava da stvari nisu pogodne za zaposlene žene, po veličini, boji i stilu. Da to riješim, zamolila sam dizajnere brenda da mi pomognu u stvaranju kolekcije klasičnih varijanti poslovne odjeće – kaže vojvotkinja. Nakon kupovine bilo kog predmeta iz ove kolekcije novac će biti poslat u Dobrotvornu fondaciju Smart Works koja ženama u teškim životnim situacijama pomaže da nađu posao.

 

Izvor: Vogue