MODA PREPORUKA

SMOTRA UMJETNOST&MODA KOTOR 2019: Ulaznice od danas u prodaji

XXII Internacionalna smotra Umjetnost&moda Kotor 2019, u organizaciji modne agencije ,,Fabrika”, biće održana 16. i 17. avgusta na trgu ispred katedrale Svetog Tripuna sa početkom u 21 sati.
Prošla godina donijela je novu fazu razvoja Internacionalne smotre mode, podrazumijevajući znatne konceptualne izmjene i prožimanje mode i umjetnosti, uz tendenciju promovisanja tradicije i stvaralaštva mladih kreatora/ki i dizajnera/ki Crne Gore. Rukovodeći se prošlogodišnjim uspjehom, program i ove godine odiše novim konceptom, predstavljajući spoj mode, umjetnosti, kulture ali i tradicije Crne Gore.
Prve večeri, 16. avgusta, u 21 sat, ispred katedrale Svetog Tripuna kolekcije će predstaviti Jelena Roganović iz Crne Gore sa revijom ,,Evropska moda na crnogorskom dvoru” i ,,Dress code”, Italijan Filipo Laterca (Filippo Laterza), a biće priređen i modni performans ,,Eremofobia” u režiji Rosana Đupe (Rossano Giuppa).
Druge večeri, 17. avgusta, u 21 sat, ispred katedrale Svetog Tripuna očekuje se pravi spektakl jer u Crnu Goru prvi put dolazi najveći baletan današnjice Sergej Polunjin (Sergei Polunin). U baletskoj predstavi ,,Paradox/Sacre/Epilog: Posvećenje” igraju još Aleksej Ljubimov (Alexsey Lybimov) i Dejan Kolarov. Koreograf je Juka Oiši (Yuka Oishi).
Karte su od danas do 16. avgusta u prodaji. Mogu se kupiti na kamenom kiosku Turističke organizacije Kotor svakog dana od 10 do 12h i od 18 do 20h. Ulaznica vrijedi za dvije osobe, a cijena za prvu noć je deset eura, dok je za drugu noć 30 eura.
B.R.