MODA PREPORUKA

OD HOLIVUDA DO DVORA: Kako se stil Megan Markl promijenio(FOTO)

Englezima je bila potrebna nova princeza. Uprkos ljubavi prema Kejt Midlton, pojavljivanje u palati Megan Markl obilježilo je novu eru – eru nove ikone stila. Takmičenje sa besprekornom garderobom princeze Dajane nije lako, ali činjenica da odjeća koju nosi Megan odmah nestane sa polica prodavnica sugeriše da je ona pogodila „pravo u metu“.

Sa novim statusom, izbor stvari Megan Markl se promijenio. Mnoge odjevne predmete koje je mogla priuštiti ranije, sada su zabranjeni kraljevskim kodeksom oblačenja, koje, uzgred, vojvotkinja još uvijek krši.

Pocijepane farmerice, krop topovi, mini suknje i haljine – tako se pojavljivala na društvenim događajima Megan Markl prije sastanka s princem. Odlična figura omogućila joj da se ne ograničava u odabiru stvari. Naravno, sada Megan u ovim haljinama nećete vidjeti.

Zamijenila je mini haljine i suknje modelima midi dužine, krop topove – džemperima i košuljama, a lagane kardigane skupocjenim mantilima i kaputima.

Vojvotkinja ne samo da “zaboravlja” da nosi hulahopke, što je strogo kraljevsko pravilo, već i sebi dopušta dekolte.

Naravno, nije isto kao ranije, ali Kejt Middlton ovo nije mogla sebi da priušti kada je postala princeza. Britanci vole stil Megan Markl, zbog činjenice da ne oklijeva da kupi farmerke u Zari i pojavljuje se u jednostavnoj odjeći u „casual“ stilu pred publikom.

 

Izvor: grazia.rs