Porto Novi
ART PREPORUKA

VIDEO: Pogledajte spot za pjesmu ,,Pusti probleme” Sergeja Ćetkovića i ,,Who See klape”

Foto: Event Media

Sergej Ćetković ovo ljeto provodi radno, ne zapostavljajući svoju karijeru, pa je između mnogobrojnih nastupa, širom regiona, iskoristio nekoliko lijepih julskih dana da, u Kotoru i Bokokotorskom zalivu, snimi spot za svoju novu pjesmu „Pusti probleme“ i publici priredi neočekivano iznenađenje, u vidu novog ljetnjeg hita, koji se potpuno razlikuje od svega što je do sada snimio.
Poznat po emotivnim i elegičnim baladama, jedan od najpopularnijih regionalnih kantautora, ovog puta se odlučuje na drugačiji muzički korak i prijateljima, Dejanom Dedovićem i Mariom Đorđevićem, poznatijim kao Dedduh i Noyz iz klape „Who See“, tvorcima nekadašnjeg velikog hita „Đe se kupaš“, pravi specifičnu kombinaciju pop i hip-hop zvuka, koja pjesmi daje zanimljiv retro prizvuk, notu duhovitosti i pozitivne energije i svojim mediteranskim ritmom, vedrinom i šarmom osvaja na prvo slušanje.

Foto: Event Media

– Poruka ove pjesme je da, na trenutak, moramo da prekinemo ovaj prebrzi tempo svakodnevice, zastanemo i razmislimo o tome šta su nam prioriteti u životu. Potrebno je da se, koliko god možemo, posvetimo sebi i dragim ljudima, zaboravimo na probleme i prepustimo stvarima zbog kojih se osjećamo dobro. Okružiti se pravim ljudima, uživati u životu, usporiti i iskoristiti svaki momenat za nešto lijepo, što nas čini srećnim, makar to bio samo jedan nezaboravan dan na moru sa prijateljima i porodicom. Brige neće nestati, ali moramo da pronađemo balans i sačuvamo optimizam, pozitivno razmišljanje, smijeh i pogled na svijet sa vedrije strane. Važno je da vjerujemo da će sve biti dobro, da se ne opterećujemo stvarima koje ne možemo da promijenimo, a zbog kojih one važne prolaze pored nas i ne primjećujemo ih. Često je, zaista, ljekovito reći neka ide kako ide, neka bude kako biti mora, spakovati kofere, isključiti telefone i nekoliko dana odvojiti samo za sebe i drage ljude – ističe Sergej Ćetković.
On dodaje da je uživao stvarajući ovu pjesmu i snimajući spot sa prijateljima iz klape „Who See“, za koje smatra da su najbolji crnogorski sastav.
– Već dugo čekamo priliku da sarađujemo, ali vrijedelo je i vjerujem da smo napravili kvalitetnu stvar, uz koju će se, ovog ljeta, plesati na plažama i u klubovima širom regiona, i da će ljudi, uz nju, postati vedriji, srećniji i bolje raspoloženi – kaže Ćetković.

Foto: Event Media

Za ,,Who see klapu” Sergej Ćetković je ,,naš superstar, jedan od najvećih.”
– Kad je tako, onda je velika čast biti sa njim na istoj traci. Pjesma je, otprilike, ljetnja opuštencija i, kao takva, nije bila pretežak zadatak, a osim toga, sa Sergejem je komunikacija veoma laka, tako da smo sve, uključujući i spot, veoma brzo završili – rekli su Dedduh i Noyz.
Muziku je komponovao Sergej Ćetković, a tekst su pisali Sergej Ćetković i članovi ,,Who seeja” Mario Đorđević Noyz i Dejan Dedović Dedduh. Za aranžman su bili zaduženi Marko Milatović i Vladan Popović Pop iz studija ,,Popmark”, za zvuk Bobo Stanišić, klavijature je odsvirao Marko Milatović, bas Dejan Antović, gitare Uroš Teofilović, dok su prateće vokale pjevali Vladan Popović Pop i Sergej Ćetković.
Direktor fotografije i režiser spota je Želimir Križov, a asistent kamere Andrija Raičević. Za steady cam bio je zadužen Stevo Vasiljević, glavni organizator je Dmitar Janjušević, rasvjetu je radio Boris Vuković, dron operator je Igor Lazić Niggor, dok je montažu radio Mario Đorđević – Noyz.

B.R.