DRUŠTVO PREPORUKA

TELENOR CRNA GORA: Dobitnik međunarodnog sertifikata za brigu o životnoj sredini

Međunarodna kompanija za serifikaciju ,,SGS“ izdala je kompaniji Telenor Crna Gora Sertifikato primjeni ISO standarda 14001 za sistem upravljanja zaštitom životne sredine. Taj standard garantuje da se kompanija ponaša odgovorno prema životnoj sredini i vodi računa o održivom poslovanju.

Sertifikat koji je dodijeljen Telenoru potvrđuje da su procedure i politika zaštite životne sredine koje kompanija primjenjuje u skladu sa strogim međunarodnim propisima kojima se uređuje ta oblast. Tokom procesa sertifikacije, identifikuju se potencijalni rizici koji mogu imati uticaj na životnu sredinu, i provjerava da li kompanija adekvatno odgovara na njih.

Očuvanje životne sredine sastavni je dio svakodnevnog poslovanja kompanije. Iako, kao telekomunikacioni operator, Telenor ne spada u velike zagađivače životne sredine, taj uticaj se svake godine umanjuje. Tako je Telenor, tokom prošle godine, reciklirao više od osam tona elektronskog i električnog otpada i smanjio potrošnju električne energije u radnim prostorima za gotovo 20 odsto. Jednaku pažnju Telenor posvećuje i edukaciji zaposlenih, pa se politika odgovornog odnosa prema životnoj sredini sprovodi i kroz selektivno odlaganje otpada u kompaniji. Održivim poslovanjem Telenor želi da motiviše i druge kompanije da se odgovorno odnose prema životnoj sredini.

ISO standard 14001 dodjeljuje se na tri godine, a usklađenost poslovanja sa zahtjevima standarda provjerava se jednom godišnje.