MODA SLAJDER

IFF PORTO MONTENEGRO 2019: Performans Silvija Đardine na otvaranju

Sinoć je u Porto Montenegru otvoren Internacionalni modni festival. U obraćanju posjetiocima vlasnica agencije ,,Fabrika” Vesna Mandić u ime organizatora kazala je da su srećni što su uspjeli da ovaj festival u pravom smislu riječi bude internacionalan.
– Želim da se zahvalim timu Porto Montenegra jer  smo uspjeli da realizujemo ovaj posao na najljepši mogući način – rekla je Mandić.
Senior PR & Marketing manager Porto Montenegra Danilo Kalezić istakao je da su ekipe iz agencije ,,Fabrika” i Porto Montenegra naporno radile godinu kako bi ,,večeras, sjutra i u subotu bili sa vama i predstavili vam zaista najznačajnije modne trendove.”
– Rekao bih da smo ove godine uradili pravu stvar. Svemu tome svjedoče i brojni Instagrami, postovi, a ako pođete na Porto Montenegro i IFF Facebook ili Instagram stori vidjećete da su naši pratioci, zahvaljujući specijalnih gostima u Porto Montenegru, veliki i sve brojniji – istakao je Kalezić.

Internacionalni modni festival ,,Porto Montenegro 2019” otvorio je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac koji je istakao  da je moda emocija i da predstavlja vid komunikacije.
On je poželio uspjeh organizatorima, a gostima da uživaju u revijama.

This slideshow requires JavaScript.

Nakon toga uslijedio je performans italijanskog kreatora visoke mode Silvija Đardine.


-Ovo je trebalo da bude izložba sa art instalacijama unutar muzeja Zbirke pomorskog nasljeđa, međutim, kada je Đardina došao i vidio podmornicu ispred muzeja, oduševio se i odlučio da preseli sve na ,,žive” modele i performans bude priređen tu-, kazali su organizatori.
Njegova kolekcija za proljeće-ljeto 2019, u okviru projekta ,,Vertigo”, spoj je umjetnosti i mode i donosi prelijepe, romantične duge haljine u rozoj, zelenoj, smeđoj, crnoj nijansi, a za kraj ostavio je one u bijeloj boji. Til, organza, kristali, detalji poput krila na zelenoj haljini, crvene ogrlice, mašne, karnera uz bijelu haljinu, oslikanog crno-bijelog dijela uz crni pripijeni top davali su kreacijama bogatstvo i ljepotu.

Tih 13 haljina od sjutra će biti izložene kao art instalacije unutar muzeja Zbirke pomorskog nasljeđa u Porto Montenegro do nedjelje, 21. jula
Sjutra, drugo veče Internacionalnog modnog festivala ,,Porto Montenegro” kolekcije će u ,,Synchru” prikazati Rami Kadi i pobjednici takmičenja ,,Who is on next?” Davide Grilo i Albino Damato.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac