Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

CRNA GORA JE MOJ DRUGI DOM: Tara Emad snimila kampanju za ,,H&M” i pokazala svoja top mjesta

Foto: RASMUS WENG KARLSEN

Glumica u usponu, manekenka i Instagram zvijezda Tara Emad boravila je u Crnoj Gori, gdje je snimala reklamnu kampanju za švedsku modnu kuću ,,H&M”. U intervjuu za njihov magazin kaže da voli kontrast Crne Gore u odnosu na Egipat, u kojem živi.
– Kairo je veoma prometan grad, buka, što ljudi, što saobraćaja traje 24 sata na dan. Tu sam odrasla i volim taj grad, ali, kad dođem ovdje u Crnu Goru, mogu da dišem – ističe Emad.
Iz ,,H&M”-ovog magazina opisuju kako su proveli dan sa njom u Crnoj Gori i kako im je pokazala najljepši dio ove zemlje.
–  Ova lepršava haljina savršena je za šetnju po Kotoru, baš kao i sandale. Nikad ne nosim cipele na potpeticu. Umjesto toga, obučem patike ili baletanke tako da mogu da dugo hodam ili se spontano popnem stepenicama do tvrđave Sv. Jovana – kaže Emad.

Foto: RASMUS WENG KARLSEN

Kaže da je najbolji poklon koji je, između ostalog, dobila, parče zemlje u eko selu Brezna i da uskoro planira tamo da sagradi kuću.
– Što se tiče najboljeg poklona koji sam ja dala – oduvijek, još kao dijete, pisala sam pisma cijeloj porodici. Upravo sam našla neka od tih pisama ovdje u Crnoj Gori. Bilo je divno vratiti se kroz vrijeme sa tetkom i rođacima – ističe Emad koja Crnu Goru smatra drugim domom.
Dala je i savjete za posjetu Crnoj Gori.

Foto: RASMUS WENG KARLSEN

– Za mirnu vožnju čamcem predlažem Skadarsko jezero. Tetka i teča ovdje imaju ljetnjikovac i ovdje sam stalno dolazila kao dijete. Uvijek kad bismo se vozili ka moru, zastali bi ispred kolibe. Jezero je ogromno i tako lijepo, a kada čamcem dođete do sredine, vidite samo vodu i planine – opisuje Emad.

Foto: RASMUS WENG KARLSEN

Za ispijanje kafe s lijepom pogledom predlaže restoran na Nijagarinim vodopadima, onim pored Podgorice, tačnije na Cijevni.
– Samo dvadeset minuta od Podgorice nalazi se kafić, blizu kanjona i u dane proljeća i ljeta iz tog se kanjona vidi rijeka, koja stvara prelijepi vodopad. Savršeno mjesto da se zastane i ispije kafa – savjetuje Emad.
Što se tiče pješačenja u gradu, tu je park Gorica.
– Ovo mjesto je zaista posebno. Park Gorica je kao mala šuma, sa malom planinom, usred glavnog grada. Priroda je nevjerovatna! Volim da dođem tu ujutru ili uveče na brzo pješačenje ili trčanje – kaže Emad.

Foto: RASMUS WENG KARLSEN

Što se tiče istorije, tu je Kotor.
– Kotor ima jedan od najbolje očuvanih srednjovjekovnih starih gradova u Evropi i odlično je mjesto za dnevnu posjetu kada ste u Crnoj Gori. Uske ulice, sivi tonovi, mali kafei i sve to s pogledom na masivne planine. Prelijepo je! – smatra Emad.

Foto: RASMUS WENG KARLSEN

Nije izostavila ni crnogorske plaže.
– Ako dolazite u Crnu Goru, morate posjetiti primorje i savršene plaže. More je tamno plave boje, a voda čista. Obavezno odaberite plažu blizu Svetog Stefana, seoceta na malom ostrvu koje je obnovljeno i sada je odmaralište sa pet zvjezdica – zaključuje priču Emad.
B.R.