Porto Novi
MODA PREPORUKA

PREDSTAVLJAMO KREATORE MODNOG FESTIVALA ,,PORTO MONTENEGRO 2019”: ,,Who is on next” – Albino D'Amato, arhitekta u modi

Albino D'Amato, u sklopu brenda ,,Albino Teodoro”, predstaviće se publici u prostoru ,,Synchro” 19. jula, druge večeri Internacionalnog modnog festivala ,,Porto Montenegro 2019”.
On dolazi u okviru modne revije ,,The best from Who is on next by Simonetta Gianfelici”.
Albino D'Amato studirao je arhitekturu u Rimu, nakon čega prelazi na Akademiju za kostim i modu u Torinu i na Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture u Parizu.
Radeći na prvoj samostalnoj kolekciji paralelno je sarađivao sa prestižnim modnim kućama kao što su ,,Ungaro”, ,,Laroche”, ,,Pucci”, ,,Louis Vuitton”, ,,Versace”, ,,Dolce&Gabbana”, ,,Le Copain”, ,,Lagerfeld”, itd.
Godine 2004. Albino lansira brend pod svojim imenom, 2005. je pobijedio na velikom modnom takmičenju ,,Who is on Next”, organizovanom od strane italijanskog ,,Voguea” i italijanske modne komore.
Godine 2007. je postavljen za konsultanta u modnoj kući ,,Trussardi” za mušku i žensku liniju. Trenutno radi i u modnoj kući ,,Vionnet” kao art direktor i kao vodeći konsultant u ,,Max Mari”.
Ono što obilježava njegov dizajn je minimalistički pristup detaljima, a njegov radiklani stil je nostalgično odavanje počasti prošlošti. Inspirisan je dizajnom 60tih, kao i kulturom ponašanja 80tih godina prošlog vijeka.
U njegovoj kolekciji se nalazi miks mistike, modernog i romantičarskog, a njegov potpis se ogleda u krojačkom umijeću i nepogrešivom stilu visoke mode. Arhitektonski dizajn i ženstvenost ali i sofisticiran izbor boja čine njegov stil prepoznatljivim.

This slideshow requires JavaScript.