DRUŠTVO PREPORUKA

ZBOG POŽARA: Menhetn satima bio u mraku

Foto: AP

Više od 70.000 potrošača na Menhetnu ponovo je dobilo struju, nakon što je to njujorško ostrvo ostalo u mraku nekoliko sati. Zbog nestanka električne energije stali su vozovi podzemne željeznice i liftovi i radnje su bile zatvorene.

Foto: AP

Do nestanka struje došlo je zbog požara koji je izbio u 64. zapadnoj ulici i Vest end aveniji, saopštila je Vatrogasna služba. Izvršni direktor elektrodistributivne kompanije Kon Edison Džon MekAvoj rekao je da uzrok nestanka struje nije jasan i dodao da nema naznaka da je u pitanju preopterećenost mreže.

Agencije navode da nije prijavljen nijedan slučaj smrti ili povrede tokom nestanka struje, do kojeg je, prema rečima zvaničnika, došlo u 18.47 časova po lokalnom vremenu.

Guverner savezne države Njujork Endru Kuomo je rekao da je nestanak struje takvih razmjera opasan i da ne smije da se dešava u Njujorku.

Gradonačelnik Bil de Blasio koji je tokom događanja u Njujorku bio u Ajovi u okviru kampanje za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, rekao je da je razgovarao sa zvaničnicima zaduženim za antiterorizam i da je u pitanju “jednostavno mehanički kvar”.

Ovaj nestanak struje desio na 42. godišnjicu sličnog događaja, kada je tokom nestanka struje došlo do pljački i protesta na ulicama najpolularnijeg američkog grada.

 

Izvor: Agencije