PREPORUKA SPORT

VIMBLDON: Novak Đoković odbranio titulu

Foto: Wimbledon

Novak Đoković odbranio je titulu na Vimbldonu u 48. međusobnom duelu protiv Rodžera Federera, najdužem finalu singla u istoriji ovog turnira (5:02 sata), istorijskom taj-brejku po vimbldonskim novim pravilima u finalu singla i prvom finalu odigranom tu u pet setova od 2014. godine.
– Mislim da je ovo, ako ne i najuzbudljivije finale koje sam odigrao, onda u ,,top tri” protiv najboljeg tenisera svih vremena – kazao je Đoković, obraćajući se Federeru.


Podijelio je sjećanja da je još kao dijete sanjao da će osvojiti ovaj turnir i da je taj osjećaj još jači zato što ovaj trenutak dijeli sa sinom, porodicom i timom.


Federer se našalio da će se truditi da zaboravi ovo finale.
– Moj nastup je bio sjajan, ali, čovječe, sve čestitke, bio si izuzetan – poručio je Federer Đokoviću.


Za kraj, Đoković je tradicionalno čučnuo, uzeo parče vimbldonske trave, stavio u usta, a onda pogledao u nebo i zahvalio Bogu na ovom istorijskom trenutku.


Sve to iz lože su pratili Đokovićevi roditelji i sin Stefan.
Ovo je peti put da on ovdje podiže pobjednički pehar (2011, 2014, 2015, 2018. i 2019).


Rezultat u izuzetnom meču titana bio je 7:6 (7-5), 1:6, 7:6 (7-4), 4:6, 13:12 (7-3) i to je Đokovića dovelo do stoprocentnog učinka u pobjedama u finalima Vimbldona protiv Rodžera Federera. On je Švajcarca pobjeđivao u finalu 2014. i 2015. godine.

Foto: Wimbledon

Ovaj duel bio je prava ,,kraljevska”, ,,sportska” i ,,umjetnička” poslastica, s obzirom da su u njemu uživali vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, vojvoda od Kenta, zatim mnogi sportisti, te glumci Benedikt Kamberbeč i Tom Hardi.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.