PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

IKONA POP KULTURE: Barbika kao kultni Dejvid Bouvi

Foto: Beta/AP

Američka kompanija Matel koja proizvodi svjetski poznatu lutku Barbi saopštila je da će imati ograničeno izdanje lutke kao omaž kultnom britanskom muzičaru Dejvidu Bouviju povodom 50 godina od izlaska singla “Space Oddity”.

Lutka će ima prugasti kombinezon metalik boje i crvene čizme sa platformama, kao Zigi Stardast, biseksualni i vanzemaljski alter ego muzičara.

-Kao omaž dvijema ikonama pop kulture, Barbi odaje poštu jedinstvenom kameleonu, pjevaču, kompozitoru i glumcu Dejvidu Bouviju, čije muzičke tranformacije i dalje imaju uticaja i inspirišu druge umjetnike – navela je kompanija i dodala da će lutka koštati 50 dolara (44,5 eura).

Matel je dodao da odaje priznanje kulturnom nasljeđu jednom muzičkom geniju koji je redifinisao rokenrol.

Bouvi, koji je preminuo 2016. godine, rekao je da je pjesma “Space Oddity” (1969) inspirisana filmom iz 1968. “2001, Odiseja u svemiru” reditelja Stenlija Kjubrika.

Matel je takođe ove nedjelje lansirao lutku sa likom Italijanke Samante Kristoforeti, jedinog ženskog astronauta u Evropskoj svemirskoj agenciji, kao dio projekta namijenjenog većem udjelu djevojaka u bavljenju naukama i tehnologijom.

 

Izvor: BETA