MODA PREPORUKA

PORTO MONTENEGRO: IFF dokazaće da polako postajemo identitet evropske modne scene

2. Internacionalni Fashion festival, u organizaciji Porto Montenegra i modne agencije Fabrika, zakazan je za 18, 19. i 20. jul u Sinhru i pravi je spektakl koji će još jednom dokazati da Porto Montenegro polako postaje identitet evropske modne scene.

Foto: WordPress

Smotra mode počinje otvaranjem izložbe art-modnih instalacija Sylvia Giardina-e pod nazivom Forme visoke mode, koja je svojevrstan omaž italijanskoj kreativnosti. Izložba je zakazana za 18. jul, u Zbirci pomorskog nasljeđa, sa početkom u 21:00h. Njegov dvojni identitet dizajnera visoke mode i vizuelnog umjetnika čine ga jednim od globalno prepoznatljivih ličnosti. Za Sylvia Giardinu, umjetnost je inspiracija, a moda eksperiment.

Istorijsko-nautičko zdanje Sinhro 19. i 20. jula preobraziće se u svojevrstan spektakularan runway – najnovije kolekcije svjetskih modnih kuća, pravo sa Nedelja visoke mode u Parizu i Rimu, i crvenog tepiha na Kanskom festivalu, prikazaće se u modnoj prestonici Mediterana – Porto Montenegru.

Davide Grillo

Modna revija ,,THE BEST FROM WHO IS ON NEXT” by Simonetta Gianfelici i Rami Kadi-a biće prezentovane 19. jula.
Kolekcije nove generacije italijanskih kreatora koju su prethodnih godina bili među pobjednicima ovog najprestižnijeg takmičenja za mlade kreatore pod pokroviteljstvom Vogue Italia i sa motom na sopstvene proizvode Made in Italy – crnogorska publika će uživati u kreacijama Davide Grillo i Albino Teodoro.

Albino Teodoro

Selekciju ovog projekta za Porto Montenegro uradila je Simonetta Gianfelici, članica žirija ovog projekta i poznata italijanska manekenka, koja je već 37 godina na italijanskoj modnoj sceni i koja je bila omiljeno lice i muza modnih brendova kao što su Dior, Thierry Mugler, Viviene Westwood, Valentino, Gucci, YSL.

Rami Kadi

Odmah nakon svjetske premijere na Nedelji visoke mode u Parizu, Rami Kadi će predstaviti svoju kolekciju u Porto Montenegru – vez je esencija kreacija ovog libansko-američkog dizajnera, kreativnog uma i energije. Njegova visoka moda odaje počast ručno rađenim motivima. Pikselska vizija i intrigantan sjaj su okidači njegove ljubavi prema blistavom. Sa nevjerovatnim oštrinom i jedinstvenošću, Rami je sa svojim smislom i osjećajem za ručno rađene kreacije stvorio nezaboravna djela visoke mode, koje je kreirao za kreljevske porodice u svom ateljeu u Bejrutu i vrlo brzo se predstavio na Nedjelji visoke mode u Parizu. Rami Kadi je u ovom momentu jedan od najomiljenijih kreatora visoke mode čije modele nose najpoznatije žene svijeta na crvenom tepihu na dodjeli Oscara, Kanskom festival, itd, a među njima su Izabel Fontana, Izabel Gular, Janet Jackson, Kendall Jenner, Nicole Sezinger, Olivia Palermo i Sara Sampio.

Luisa Beccaria

Treće večeri, svoje kreacije predstaviće Luisa Beccaria i Michael Cinco. Luisa Beccaria je ugledna italijanska kreatorka. Dolazi sa kolekcijom proljeće/ljeto 2020 i mini kolekcijom ,,dreamy haljina”. Njene kolekcije mogu se opisati u tri riječi: romantične, maštovite i ženstvene. Luiza Beccaria predstavlja savremenog ženskog sanjara. Od svog debija tokom osamdesetih, njena estetika i stil se oblikuju kroz prelijepe haljine koje su prikazivane i u umjetničkim galerijama i začaranim vrtovima. Njene modele nosile su i nose dame poput Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Madonna, itd. Vojvotkinja od Winsdora, Lady Gabriela Wilson, 18. maja ove godine, nosila je vjenčanicu koju je kreirala Beccaria.

Michael Cinco

Modna revija Michael Cinco-a je kulminacija 2. edicije Fashion festivala u Porto Montenegru. Jedan od najpoznatijih kreatora visoke mode na svijetu predstaviće se sa svojom posljednjom spektakularnom kolekcijom. Sarađivao je sa muzičarkama poput Beyonce, Jennifer Lopez, Rihanna, Lady Gaga, Mariah Carey, Kylie Minogue, Britney Spears i Christina Aguilera, te manekenkom Naomi Campbell. Prikazao je kolekcije na Fashion week-ovima u Parizu, Majamiju, Los Anđelesu, Singapuru, Pertu, na Filipinima, u New York-u. Odrastao je oduševljen glamurom žena klasičnih holivudskih filmova, besprijekornom elegancijom i sofisticiranošću Marlene Dietrich, Grace Kelly, Audrey Hepburn i duh ovih žena implementira u svoje haljine.

Mn.M.