DRUŠTVO PREPORUKA

GLAVNI GRAD: Mališani dobijaju tri nova igrališta

Glavni grad će u narednih deset dana dobiti tri nova dječija igrališta, najavili su iz gradskog preduzeća “Zelenilo”.

-Ove sedmice se na pripremanju bezbjedne podloge od tartana na kojem će biti izgrađeno dječije igralište u bloku V, a radovi će biti završeni u toku naredne sedmice – kazali su iz ovog preduzeća.

Kako se navodi, ugradno je devet novih sprava na dječijem igralištu u Bulevaru Ivana Crnojevića, na kojem će biti ugrađene dvije duple klackalice, dvije vrteške, dva konjića sa oprugom, dva tobogana sa kulom i jedna dupla ljuljaška.

-Sljedeća lokacija koja će od sjutra biti bogatija za novo dječije igralište je dvorišna strana u Ulici Svetozara Markovića. Ugradnjom metalnih sprava i redovnim obilaskom, kontrolom i servisiranjem dječijih igrališta izbjeći ćemo eventualne veće štete, a ova vrsta igrališta imaće dugotrajniji period upotrebe. Time će se značajno smanjiti troškovi popravke jer opravka postojećih drvenih igrališta na godišnjem nivou iznosi koliko i ugradnja jednog novog – kazali su iz “Zelenila”.

Iz Zelenila apeluju na građane da čuvaju mobilijar ugrađen na dječijim igralištima i parkovima, kako bi duže trajao i kako bi ga koristilo što više generacija.