DRUŠTVO PREPORUKA

DOM ZDRAVLJA PODGORICA: Na Zlatici otvorena pedijatrijska služba

Foto: Dom zdravlja

U Domu zdravlja Zlatica otvorena je nova služba pedijatrije, kao poklon građanima povodom 13. jula Dana državnosti, a koje će, kako je saopšteno iz Doma zdravlja Podgorica, učiniti da zdravstvene usluge u tom dijelu grada budu dostupnije.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić, rekao je da su prošireni kapaciteti te zdravstvene ustanove.

-Prilikom otvaranja objekta Doma zdravlja na Zlatici, koji je donacija Glavnog grada, preuzeli smo obavezu da proširimo kapacitete, u skladu sa potrebama građana ovog područja. Dom zdravlja Podgorica, za državni praznik, poklanja građanima ovog dijela grada, kojih ima preko 20 hiljada, a djece više od šest hiljada, otvaranje pedrijatrijske službe Doma zdravlja u novom objektu na Zlatici – saopštio je Kavarić.

On je ocijenio da će otvaranje podijatrijske službe imati veliki značaj za građane koji žive na Zlatici, jer neće, kako je rekao, morati da odlaze u druge domove zdravlja, što je bio slučaj do sada.

-Nakon pedijatrije, u planu je otvaranje službe za ginekologiju – istakao je Kavarić.

On je apelovao na roditelje da nastave sa tendencijom dovođenja djece na vakcinaciju, što će, kako je ocijenio, značajno unaprijediti i sačuvati kvalitet njihovog zdravlja i život.

Načelnica izabranih doktora za djecu Doma zdravlja Podgorica Paša Divanović, kazala je da će u zdravstvenoj organizaciji Zlatica izabrani pedijatar raditi od sedam do 15 sati.

-Naša djeca će moći da dobiju sve usluge, koje se prije svega odnose na preventivne preglede. Cilj nam je da smo što bliži djeci i da im izlazimo u susret. Naše kolege koje imaju dugogodišnje iskustvo će učiniti sve da mali pacijenti, ali i odrasli, odnosno roditelji, budu zadovoljni – navela je Divanović.

Ona je apelovala na pacijente da dođu, da svoju djecu registruju blizu svojih domova.

-Za sad će raditi jedan izabrani pedijatar, u periodu od sedam do 15 sati, a kako budu potrebe službe, tako će se i broj ljekara povećavati. Apelujem na roditelje da nam dovode djecu da radimo preventivne preglede, da ih vakcinišemo, odnosno da im damo prvu zaštitu i da im djetinjstvo protekne u zdravlju i veselju, odnosno da sjutra imamo zdrave građane – istakla je Divanović.

Pedijatrica u Domu zdravlja Zlatica Snežana Perazić, kazala je da je Dom zdravlja na Zlatici počeo sa registracijom djece na odjeljenju pedijatrije.

-Zlatica je dobila jedan iskusni pedijatrijski tim, tako da su naša vrata otvorena za najmlađe pacijente. Poručujem roditeljima da dovedu svoju djecu, da ih registruju – poručila je Perazić.