Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

RIJEKA: Preminula djevojčica koju je otac ostavio u automobilu

Foto: FaH/ Tomislav PAVLEK/ mm

Četvorogodišnja djevojčica iz Rovinja koju je otac (33) prošlog četvrtka ostavio u vrućem automobilu na parkiralištu, preminula je juče u kasnim poslijepodnevnim satima, potvrdili su za Jutarnji.hr u riječkom KBC-u. Djevojčica je, nakon što je prevezena u bolnicu u Rijeci, cijelo vrijeme bila u jedinici intenzivnog liječenja.
Podsjetimo, četvorogodišnjakinju je u četvrtak u Rovinjskom Selu otac ostavio u automobilu, u kojem je zbog vrućine i visoke temperature dehidrirala.
Otac je u pomoć pozvao rovinjsku Hitnu pomoć, moleći osoblje da brzo dođu jer je djetetu naglo pozlilo. Djevojčica je u teškom stanju najprije hitno prevezena u pulsku, a potom i u riječku bolnicu.
Neslužbeno se saznaje kako je 4-godišnja djevojčica podlegla posljedicama toplotnog udara i dehidracije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi, javlja Hina.
Policija je po završetku kriminalističkog istraživanja protiv 33-godišnjeg oca Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, a osumnjičen je za kazneno djelo povrede djetetovih prava.
– S obzirom da je nastupila smrtna posljedica, za ovaj slučaj je nadležno Županijsko državno odvjetništvo. Za ovu vrstu kaznenog djela predviđena je kazna zatvora od tri do 15 godina – izjavila je za Hinu portparolka PU istarske Nataša Vitasović.
Dnevnik.hr navodi da su roditelji odlučili da doniraju njene organe kako bi na taj način spasili druge živote.
Izvor: Jutarnji.hr