DRUŠTVO PREPORUKA

UNIVERZITET CRNE GORE: Na Medicinskom fakultetu popunjena sva mjesta u prvom upisnom roku

Foto: UCG

Na svim studijskim programima na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, sva mjesta su popunjena u prvom upisnom roku, kazala je prodekanica za nastavu Medicinskog fakulteta UCG prof. dr Aleksandra Vuksanović-Božarić.

Ona je dodala da je u skladu sa očekivanim, interesovanje za upis na Medicinski fakultet i u  upisnom roku bilo veliko, za sve studijske programe – Medicina, Stomatologija, Farmacija, Visoka medicinska škola u Beranama i Primijenjena fizioterapija u Igalu.

-Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore upisuju najbolji đaci sa završenim srednješkolskim obrazovanjem. Za upis na Medicinski fakultet, na svim studijskim programima sa diplomom Luča 1 prijavilo se 83 kandidata , sa diplomom Luča 2 prijavilo se 63 učenika. Najveće interesovanje je za studijske programe Medicina, Farmacija i Stomatologija – saopštila je prodekanica.

Ona je istakla da je veliko interesovanje najboljih učenika reprezent statusa Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore u obrazovnom procesu visokoškolskih instutucija u Crnoj Gori.

Prodekanica Vuksanović-Božarić poručila je brucošima da im želi puno uspjeha u studiranju na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, sa željom da budu uspješniji od svojih nastavnika i da svojim znanjima, vještinama, radom i idejama doprinesu unapređenju zdravstvenog sistema Crne Gore.

-Privilegija je biti doktor – poručila je brucošima.